WEC Imola: Ferrari op pole en domineert zo alle sessies

DoorMatthias Hautekiet

20 april 2024
#50 Ferrari AF Corse 499P met Antonio Fuoco achter het stuur tijdens de kwalificaties van de 6 Hours of Imola © Ferrari.

Ferrari bewijst dit weekend Imola dat ze hun Italiaanse naam waardig zijn. De 499P’s domineren dit weekend al elke sessie en zo ook de belangrijke kwalificaties. De polepositie voor deze 6 Hours of Imola is voor de #50 Ferrari AF Corse met Antonio Fuoco achter het stuur. Hij eindigt net voor de #83 Ferrari van Kubica, Shwartzman en Ye. De derde wagen op de startgrid is de #50 Ferrari 499P van Pier Guidi, Calado en Giovinazzi.

Foto © Ferrari

Ferrari is ook tijdens deze tweede racedag in Imola niet te stoppen. Nadat het al de toon zette tijdens de eerste twee vrije training gisteren, zet het ook vandaag meteen de toon. Tijdens de derde en laatste vrije training is het Antonio Fuco die met de #50 Ferrari bovenaan prijkt (1:31.238). het BMW M Team WRT vult de rest van het podium aan, met de #15 BMW (Marciello, Vanthoor, Wittmann) op twee en de #50 (Frijns, Rast, Van der Linde) op plaats drie. Bij Peugeot zien ze het positieve resultaat van hun nieuw aeropakket nog niet meteen, met de #93 (Jensen, Müller, Vergne) en #94 (Di Reste, Duval, Vandoorne) op plaats twaalf en dertien.

Kwalificaties & Hyperpole

Tijdens de kwalificaties en de daaropvolgende Hyperpole zijn het dus opnieuw de Ferrari’s die voor de ogen van de Tifosi zich op de eerste startrij kwalificeren. Op pole vinden we de #50 Ferrari 499P van Antonio Fuoco, Miguel Molina en Nicklas Nielsen terug. Hier is het Antonio Fuoco die tijdens de hyperpole won met bijna een halve seconde voorsprong op de #83 AF Corse mer Robert Shwartzman achter het stuur. De #51 Ferrari en #6 Porsch (Estre Lotterer, Vanthoor) palmpen de tweede startrij in. Voor Peugeot wordt het dan weer een moeilijke race vandaag. De #93 en #94 Peugoet’s 9×8 lijken niet de verwachte pace te kunnen tonen en starten respectievelijk vanaf P15 en P15. Het belooft dus een moeilijke race te worden voor Vandoorne en co.

De 6 Hours of Imola starten morgen om 13 uur.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!