Fastned opent eerste shop bij snellaadstation

DoorMatthias Hautekiet

19 april 2024
De eerste Fastned shop langs de E19 in Brecht.

Fastned heeft afgelopen maandag zijn eerst shop geopend nabij een laadstation. Deze eerste snelwegshop van het Europese snellaadbedrijf is gelegen langs de E19 tussen Antwerpen en Brede, ter hoogte van Brecht.

Deze eerste shop van Fastned is een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van het bedrijf. De visie erachter is dat deze de laadervaring nog aangenamer maakt, waardoor de overgang naar elektrische rijden wordt versneld. Tijdens het snel opladen van je elektrische wagen is het natuurlijk fijn als je de mogelijkheid hebt om even naar “het shopke” te kunnen gaan. Zo is er nu de mogelijkheid om gebruik te maken van de sanitaire faciliteiten en zijn er gezonde snacks te verkrijgen. Fastned benadrukt dat het gebouw volledig werd ontwerpen met duurzame bouwmaterialen zoals hout. Bovendien is deze nieuwe shop energiezuinig dankzij een warmtepomp en zonnepanelen op het dak.

Luuk Valk, Retail Development Manager bij Fastned

“Bij de ontwikkeling van deze shop hebben we de behoefte van de reiziger centraal gezet. De shop is een oase van licht en rust, ontworpen om bezoekers een moment van ontspanning te bieden op comfortabele loungebanken in onze ‘Greenhouse’. Hier kunnen ze genieten van verse Bocca-koffie, gebruikmaken van de sanitaire faciliteiten of een verse maaltijd bestellen in het restaurant terwijl hun voertuig wordt opgeladen.”

Gezonde producten

Fastned benadrukt dat er in hun shop producten verkrijgbaar zijn die aansluiten bij de behoeften van elke reiziger. Zo heb je de vertrouwde producten die je langs elke snelwegshop vindt, maar ook heel wat nieuwe, duurzame en gezonde varianten. Op die manier trekt Fastned de duurzaamheid, die het merk hoog in het vaandel heeft, door naar deze volgende mijlpaal in de ontwikkeling. Bij deze ene shop blijft het natuurlijk niet. Zo zijn er nog plannen om volgend jaar een nieuw laadstation te bouwen langs de E17 in Gentbrugge. Ook hier zal je langs beide kanten een Fastned Shop terugvinden.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!