DS trekt met Grand Gala livery naar Monaco E-Prix

DoorMatthias Hautekiet

18 april 2024
DS Penske trekt met een speciale Grand Gala livery naar de 2024 Moncao E-Prix.

Volgende week trekt het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap naar de straten van Monaco. Om te vieren dat dit al de zevende keer is dat het kampioenschap naar deze mondaine ministaat trekt, komt het DS Penske team met een speciale Grand Gala livery aan de start.

De race in de straten van Monaco is altijd een speciale editie op de kalender. Niet alleen is het van vele rijders één van hun favoriete manches, maar het is ook een race waar er echt gevochten wordt voor de overwinning. Om deze legendarische E-Prix te vieren, trekt DS Penske dus met een speciale Grand Gala livery naar de mondaine dwergstaat. Zo is de DS E-Tense FE23 nu volledig zwart, met slechts nog enkele gouden accenten. DS noemt het zelf een ode aan een stijlvolle gala-avond in Monaco. Bovendien worden ook beide DS-rijders, Stoffel Vandoorne en Jean-Éric Vergne, voorzien van een speciale overall. Ook hun helpen zullen matchen met de unieke look van de wagen.

Eugenio Franzetti, directeur DS Performance

“Voor deze bijzondere en unieke race hebben we een al even bijzondere en unieke DS ETENSE FE23 ontworpen. Geïnspireerd door de gala-avonden die je overal in Monaco vindt, heeft onze wagen ook zijn smoking jacket en black tie aangetrokken voor het ‘Grand Gala’ dat de race van Monaco is. We hebben niet alleen een geweldige livery gemaakt, maar ook prachtige overalls en helmen voor de rijders, geïnspireerd op het ‘Grand Gala’-thema. Dat is ook het geval voor de DS 7 E-TENSE 4×4 360 die Jean-Eric en Stoffel door Monaco zal rijden, in dezelfde kleurstelling als hun raceauto’s. Automobilist’ heeft bovendien een prachtige poster gemaakt voor verzamelaars, die beschikbaar is op hun website. We kunnen nu dus zeker uitkijken naar een speciale race met een aantal prachtige innovaties van DS Performance en haar partner PENSKE AUTOSPORT.”

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!