Opel Team Belgium treedt aan in de ADAC Opel Electric Rally Cup

DoorJens Mommens

17 april 2024

Lyssia Baudet en Pauline Denis zullen de kleuren van het RACB National Team en Opel Team Belgium verdedigen, aan het stuur van een Corsa Rally Electric “powered by GSe” die wordt ingezet in de Promocup van het merk.

Op een paar dagen tijd werd het programma van de jonge vertegenwoordigers van het RACB National Team verdubbeld. De jongedames zullen dit seizoen geen vijf, maar wel elf wedstrijden afwerken.

“Dit is een buitenkans voor Lyssia en Pauline”, stelt Geoffroy Theunis, General Manager van het RNT. “In samenwerking met Opel Belgium zullen onze jonge rallyrijdsters deelnemen aan zes wedstrijden van de ADAC Opel Electric Rally Cup. Het wordt een nieuwe ervaring voor hen, in een discipline die stevig in de lift zit en die een nieuwe manier van mobiliteit via de autosport in de kijker stelt.”

“Opel is de eerste constructeur die met elektrische wagens bij rally’s aan de start komt”, aldus Wim Verloy, Press Officer van het merk in België. “De ADAC Opel Electric Rally Cup begint binnen enkele weken aan zijn vierde seizoen. Naast de link met de rallysport die we al decennia onderhouden zijn we in de wolken dat we opnieuw twee jonge Belgen in de kleuren van Opel Team Belgium kunnen laten rijden.”

Lyssia Baudet kan haar enthousiasme voor het project niet onder stoelen of banken steken. “Ik zie enkel positieve kanten aan dit programma”, stelt ze. “Door deel te nemen aan de Opel Electric Rally Cup kan ik nog meer ervaring opdoen, en dat op zich is al een uitstekende zaak. Maar wat nog meer bijzonder is, is dat ik met een Corsa Rally Electric kan rijden. Dat is een groot verschil met wat ik al op de Belgische rallywegen aan ervaring heb opgedaan. Ik zal mijn rijstijl duidelijk moeten aanpassen.”

“Dankzij dit programma kunnen we ook buiten de landsgrenzen aan de slag”, voegt co-rijdster Pauline Denis daar aan toe. “De Opel Electric Rally Cup beperkt zich bovendien niet tot Duitse wedstrijden. Ook in Nederland, Frankrijk, Oostenrijk en zelfs in de Tsjechische Republiek – de slotmanche wordt in het kader van het WRC gehouden – staan we aan de start. Zo krijgen we een waaier aan verschillende parcours voor de wielen geschoven, wat onze ervaring alleen maar tegen goede kan komen.” 

Het programma in de ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe”

3/4 mei: ADAC Rallye Sulingen (Duitsland)

24/25 mei: ELE Rally, Eindhoven (Nederland)

15/16 juni: Rallye Vosges Grand-Est, Gérardmer (Frankrijk)

12/13 juli: Rallye Weiz (Oostenrijk)

9/10 augustus: ADAC Rallye Stemweder Berg, Lübbecke (Duitsland)

31 oktober/3 november: Central European Rally, Passau (Duitsland, Oostenrijk, Tsjechische Republiek)

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!