2024 Misano E-Prix: top drie op zondag aan het woord

DoorMatthias Hautekiet

14 april 2024
Pascal Wehrlein (Porsche), Jake Dennis (Andretti) en Nick Cassidy (Jaguar), de top drie van de 2024 Misano E-Prix.

De tweede Misano E-Prix van het weekend verliep iets beter dan wat we gisteren voorgeschoteld kregen. Desondanks was nog veel chaos en deelden heel wat rijders in de brokken. Na afloop van de race op zondag spraken wij nog met de top drie over hun E-Prix.

Pascal Wehrlein – TAG Heuer Porsche Formula E Team

“Ik ben blij met mijn overwinning. Het voorval met Antonio gisteren was natuurlijke en zware teleurstelling voor het team. Het seizoen is nog lang, dus nu moeten we ons volledig focussen op de races die nog komen. Desondanks ben ik niet helemaal tevreden. De race was opnieuw pure chaos bij de start. Daarnaast hadden we twee minder rondes waardoor het regenereren moeilijker ging. Het is bovendien erg jammer dat de kwalificatie hier irrelevant wordt, door de manier waarop er hier geracet wordt. Eens alles wat kalmeerde, was het uiteindelijk een normaal gevecht tussen de vijf wagens aan de top. Toen ik in de slotfase aan de leiding lag, bleef Oliver (Rowland, nvdr.) druk zetten en heb ik hem voorbij gelaten. Te hard verdedigen zou er alleen maar voor zorgen dat ik zonder stroom zou vallen. Uiteindelijk viel net hij zonder, waardoor ik alsnog de overwinning kon binnenhalen”.

Jake Dennis – Andretti Formula E

“De eerste vijf ronden waren vandaag de moeilijkste. Daarna ging het gelukkig wat beter en konden we inhalen zoals in een gewone race. Wel was het niet eenvoudig doordat we problemen hadden met de set-up van de wagen. De balans zat gewoon niet goed, maar we hebben toch belangrijke punten gescoord. We hebben vooral als team veel geleerd en trekken nu met opgegeven hoofd naar Monaco”.

Nick Cassidy – Jaguar TCS Racing

“Ik ben blij terug op het podium te staan, als was het toch een zware race. De wagen was gewoon niet goed genoeg. Zo zijn we minder sterk dan bijvoorbeeld de Porsches en zelf de wagen van Nico (Müller – Abt Cupra, nvdr.) was heel erg sterk dit weekend. We hebben nog heel wat werk te verrichten om in Monaco met een degelijke race set-up aan de start te komen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!