2024 Misano E-Prix: Wehrlein wint nadat Rowland zonder stroom valt

DoorMatthias Hautekiet

14 april 2024
Pascal Wehrlein (TAG Heuer Porsche Formula E Team) wint de 2024 Misano E-Prix.

Pascal Wehrlein (Porsche) heeft de tweede E-Prix van het weekend gewonnen. De Duitser startte vanaf de derde plaats en reed de hele race in de top vijf van het veld. Jake Dennis (Andretti) wordt tweede, Nick Cassidy (Jaguar) derde. Oliver Rowland (Nissan) die de race leek te winnen, valt in de laatste ronde zonder stroom.

Jake Hughes (McLaren) start deze tweede Misano E-Prix vanaf polepositie. Hiughes, Vergne (DS) Wehrlein, die vertrekken vanaf de tweede en derde stek, hebben een goede start en gaan met drie naast elkaar doorheen de eerste bocht. Daarna verandert de top heel erg snel en komen onder andere Vergne, Wehrlein en Müller afwisselend aan top te liggen. Na amper zeven ronden gereden te hebben, wordt Robin Frijns (Envision) gesandwicht door Sam Bird (McLaren) en António Félix da Costa (Porsche). Het lijkt erop dat hierdoor zijn vooras afbreekt, waardoor hij niets anders kan doen dan het grind inrijden. Hierdoor gaat de safety car voor het eerst dit weekend de baan op. Bij de herstart neemt Nick Cassidy (Jaguar) meteen de leiding. Ondertussen is de DS van Vandoorne beschadigt geraakt bij een incident met Nyck de Vries (Mahindra) waardoor hij wegzakt naar de achterkant van het veld

Spannende tweede helft

Ook de tweede helft van de E-Prix was best spannend. De chaos van gisteren is nog steeds aanwezig, maar echt peloton-racen krijgen we niet te zien. Met nog elf ronden te gaan breekt de voorvleugel van da Costa af, nadat hij zelf inrijdt op de achterkant van Sam Bird (McLaren). De Portugees, die zich net had weten op te werken naar de top tien, zakt hierdoor helemaal terug naar de laatste plek. Een ronde later gebeurt exact hetzelfde voor Norman Nato (Andretti) die inrijdt op de achterkant van Vergne. Ook hij trekt richting de pitstraat voor een nieuwe voorvleugel. Tegelijk neemt Oliver Rowland de leiding over van Pascal Wehrlein. Het duo wisselt nog een aantal keren van positie en even lijkt het erop dat Rowland voor de tweede keer dit weekend de E-Prix zal winnen. In de laatste ronde valt de Nissan-rijder zonder stroom, waardoor Wehrlein alsnog de race wint.

Ook Stoffel Vandoorne kan de race niet uitrijden. Onze landgenoot stopt, met nog één ronde te gaan, aan de binnenkant van bocht twee met batterijproblemen. Na een race vol problemen houdt zijn wagen het dus voor bekeken.

Het klassement

Dankzij deze overwinning klimt Pascal Wehrlein opnieuw naar de top van het rijdersklassement. De Porsche-rijder leidt nu met 89 punten. Jake Dennis, die voor de derde keer op rij op het podium eindigt staat tweede. Ook hij heeft 89 punten. Oliver Rowland, zakt naar de derde plaats met 80 punten. Stoffel Vandoorne valt met 22 punten net buiten de top tien.

Bij de teams vergroot Jaguar TCS Racing (128 punten) hun voorsprong op Andretti (112 punten) dat nog steeds tweede staat. Porsche komt met 109 punten opnieuw de top drie binnen. Nissan en DS staan vierde en vijfde met 98 en 73 punten.

Over twee weken trekt het Formula E Wereldkampioenschap naar Monaco waar op 27 april de achtste race van dit seizoen wordt verreden.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!