2024 Misano E-Prix: Robin Frijns topt laatste vrije training

DoorMatthias Hautekiet

14 april 2024
Robin Frijns (Envision Racing) zet de snelste tijd neer tijdens de derde vrije training van de 2024 Misano E-Prix.

Tijdens de derde en laatste vrije training van het raceweekend in Misano, zet Robin Frijns (Envision) de snelste tijd van de sessie neer. Hij is meteen ook de enige rijder die onder 1min17 duikt. Pascal Wehrlein ( Porsche) zet de tweede tijd neer, gevolgd voor Jake Hughes (McLaren) op plaats drie. Stoffel Vandoorne (DS) staat elfde met 1:17.438.

Als deze derde vrije training ons iets leert, is het wel dat Mahindra met serieuze problemen zit. Het sterke team waarmee onze landgenoot Jérôme d’Ambrosio nog de 2019 Marrakesh E-Prix won, slaagt er nu niet meer in om één sessie zonder problemen af te werken. Deze keer is het Nyck de Vries die zijn wagen even aan de kant zet voor een reset. Wel liggen de rondetijden al een stuk hoger dan gisteren, met een verschil van een halve seconde tussen de eerste en de veertiende rijder. Bovendien zitten alle rijders, uitgezonderd Sam Bird (McLaren) binnen acht tienden van een seconde.

Bewogen eerste E-Prix

Het was een bewogen E-Prix gisteren. Door de lay-out van het circuit zagen we heel wat duw- en trekwerk tussen de rijders. Ook Stoffel Vandoorne noemde dit geen race, maar een loterij. Het toppunt van drama was de diskwalificatie van António Félix da Costa. De Porsche-rijder kwam als eerste over de eindmeet, maar zijn wagen bevatte een onderdeel dat uit een tijd terug de onderdelenlijst werd gehaald. Hoewel dit hem geen voordeel opleverde, werd zijn wagen zo uitgesloten van deelnemerslijst. Een domme fout die het team in principe kon voorkomen.

Wel is er nu heel wat discussie tussen de teams onderling, dat alle ze op de hoogte moeten worden gebracht als een onderdeel wordt geschrapt. Nu is dat enkel het geval als er een onderdeel wordt toegevoegd of aangepast. De enige vraag die nu nog rest is of da Costa vandaag wel kan deelnemen aan de wedstrijd. De veer weghalen of vervangen kan immers een tijdrovend werk zijn.

De kwalificaties voor de tweede Misano E-Prix van het weekend starten om 10u20. Deze is echter te verwaarlozen als de race ook maar iets op die van gisteren lijkt. De race start om iets na 15 uur.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!