2024 Tokyo E-Prix: Evans op top tijdens tweede vrije training

DoorMatthias Hautekiet

30 maart 2024
Mitch Evans, Jaguar TCS Racing, Jaguar I-TYPE 6

Tijdens de tweede vrije training van deze 2024 Tokyo E-Prix is het Mitch Evans die de snelste tijd neerzet. De 1:19.339 van de Jaguar-rijder is meteen ook de snelste ronde die we dit weekend al zagen. Oliver Rowland (Nissan) en Maximilian Günther (Maserati) vullen de top drie verder aan.

Foto © Formula E / Sam Bloxam

Amper zeven minuten na de start de sessie wordt de training even stilgelegd om enkele brokstukken afkomstig van Sérgio Sette Câmara’s ERT-wagen op te ruimen. De Braziliaan reed te enthousiast over een curb en maakt hierdoor contact met de muur. Verder is het track zo goed als volledig opgedroogd. Enkel de eerste bocht blijft erg nat, waardoor ook de kwalificatie over een uur of twee wel eens een echte uitdaging kan worden.

Na afloop van deze training is het dus opnieuw Jaguar die de plak zwaait. Een positie waar het team zeker tevreden mee is voor hun honderdste raceweekend in het elektrische kampioenschap. Na Rowland en Günther zijn het de Porsches van Wehrlein en da Costa die een vierde en vijfde tijd neerzetten. Stoffel Vandoorne (DS) zet met 1:20.229 een elfde tijd neer.

Om iets na twee uur deze nacht volgt nog de kwalificatie, waarna de 2024 Tokyo E-Prix start om 7u03.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!