Fastned breidt uit: grootste laadstation in Knokke geopend

DoorMatthias Hautekiet

23 maart 2024
Fastned opent nieuw snellaadplein in Konne-Heist.

Fastned heeft op vrijdag 22 maart zijn 28ste snellaadstation geopend. Het station, gelegen langs de Natiënlaan in Knooke-Heist, is meteen ook de grootste van Fastned in België tot nu toe. Bovendien is het een van de eerste in ons land die beschikt over de nieuwe snelladers van 400 kW.

Het nieuwe ‘fast charging station’ van Fastned ligt langs de Natiënlaan, aan de rand van bedrijvenpark ’t Walletje. In totaal beschikt dit laadstation over zes snelladers van 400 kW, goed voor twaalf laadpunten. Hiermee is dit meteen het grootste snellaadplein van Fastned in België. Wagens die zulke snelheden ondersteunen zijn er vandaag amper, maar toch profiteert iedereen mee. Zo kunnen twee wagens simultaan aan 200 kW snelladen, zonder te moeten inboeten in laadvermogen. Net zoals bij alle andere locaties van het Europese snellaadbedrijf wordt er enkel gebruik gemaakt van 100% groene stroom uit wind- en zonne-energie. Bovendien is de locatie uitermate belangrijk voor de vele bezoekers die onze Belgische kust jaarlijks trekt. Voor wie terugkwam van een dagje “Monaco aan de Noordzee”, waren er tot nu toe niet veel mogelijkheden om te gaan snelladen. Daar komt nu dus verandering in.

Tuur De Coninck, country manager Belgium bij Fastned

“De regio Knokke kent een grote laadbehoefte. De twaalf extra snellaadplaatsen bedienen zowel lokale bewoners als EV-rijders die komen genieten van de Belgische kust. Ons drive-throughconcept en de hoge vermogens geven meer mensen toegang tot laadinfrastructuur, en vermijden de problemen die gepaard gaan met laden op straat of in parkeergarages. Dankzij de snelheid en de betrouwbaarheid van onze laders kunnen onze klanten in tien minuten weer opgeladen de weg op. Laadplatform Chargemap heeft Fastned onlangs uitgeroepen tot het beste laadnetwerk van België, en daar zijn we trots op.”

Extra faciliteiten op komst

Op dit moment is de Natiënlaan in Knokke-Heist nog één grote bouwwerf, woordoor EV-rijders het station kunnen bereiken via de Kalvekeetdijk. Na de werken wordt het station vlotter bereikbaar via het kruispunt met de Kragendijk, dat vandaag nog in aanleg is. Bovendien wordt het snellaadstation nog uitgebreid met extra voorzieningen, waaronder een toilet en een koffieautomaat.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!