Peugeot E-5008: elektrische 7-zits met 660 km bereik

DoorMatthias Hautekiet

20 maart 2024
De Nieuwe Peugeot E-5008.

De nieuwe Peugeot E-5008 was al even aangekondigd, maar nu is hij ook voorgesteld aan het grote publiek. Deze derde generatie telt zeven zitplaatsen en is voor het eerst beschikbaar in een volledig elektrische variant. De WLTP-range ligt op 660 kilometer. De eerste leveringen worden na de zomer verwacht.

De komst van een elektrische Peugeot E-5008 is niet onlogisch. Eerder stak het merk al diens kleine broer, de E-3008, in een nieuw elektrisch jasje. Voor de looks heeft Peugeot alvast niet ver moeten zoeken, want hij lijkt bijna twee druppels water op die E-3008. Wel is de wagen bijna 15 centimeter langer, 5 cm hoger en 5 cm breder dan de vorige generatie. Dit komt vooral de ruimte binnenin te goede, gezien de Peugeot ruim plaats biedt voor zeven personen. Wel kost dit natuurlijk wat aan kofferruimte. Zo past er nog zo’n 259 liter in de koffer bij zeven zitplaatsen of 748 liter wanneer je de twee extra zetels neerklapt. Met de volledige achterbank neer kan de E-5008 zo’n 1.815 liter vervoeren.

Een elektrische of hybride Peugeot E-5008

Deze nieuwe Peugeot komt in twee varianten: mild-hybrid (5008) en elektrisch (E-5008). In de laatste variant zijn er drie verschillende motorisaties beschikbaar. De standaard Peugeot E-5008 210 Singel Motor beschikt over één enkele elektromotor op de vooras van 213 pk (343 Nm). De batterij onder de wagen heeft dan een netto capaciteit van 73 kWh. De tweede versie is de E-5008 320 Dual Motor, die dezelfde batterij combineert met twee elektromotoren die samen 322 pk leveren. Volgens de cijfers die Peugeot opgeeft zouden beide modellen een bereik van 500 kilometer moeten halen (WLTP). Al is het natuurlijk logisch dat het bereik van de 320 wat lager zal liggen door de toevoeging van een extra motor.

Als laatste optie is er dan nog de Peugeot E-5008 230 Single Motor Long Range. Deze beschikt over een enkele elektromotor van 231 pk (343 Nm) op de vooras en een batterij van 98 kWh (netto). De voorlopige range ligt hier op zo’n 660 kilometer. Ideaal dus om een lange trip te maken met het hele gezin. Snelladen is voor beide batterijen mogelijk aan maximaal 160 kW (DC), genoeg om de batterij in een half uur van 20% naar 80% te krijgen.

Peugeot geeft op alle modellen van de (E-)5008 een garantie van acht jaar of 160.000 kilometer. Op prijzen voor deze elektrische Peugeot is het nog even wachten tot de marktlancering in de herfst van 2024.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!