Telenet gaat laadpalen verkopen via dochterbedrijf Blossom

DoorMatthias Hautekiet

19 maart 2024
Telenet gaat laadpalen verkopen via dochtermerk Blossom.

Telenet lanceert een nieuwe dochteronderneming: Blossom. Via Blossom gaat de telecomoperator vanaf 1 april laadpalen en een platform aanbieden voor bedrijven die een laadpaal willen voorzien voor hun werknemers. In volgende fase komen ook nog zelfstandigen en particulieren aan bod voor de diensten van Blossom / Telenet.

De energietransitie is in een sneltrein bezig en het tempo gaat alleen nog maar omhoog de komende jaren. Dit brengt natuurlijk ook uitdaging met zicht mee. Zo zitten bedrijven en hun werknemers vaak met veel vragen over het praktische gedeelte van het elektrisch rijden. Hoe kan ik een laadpaal installeren bij mijn werknemer? Wat als een werknemer het bedrijf verlaat? Hoe zit dat met de vergoeding voor het laden? Daar wil Telenet dus een oplossing gaan bieden. Het bedrijf gaat voor de installatie van de laadpalen in zee met onder andere Scoptvision, Optimile en Unit-T. Nu het bedrijf nog in de opstartfase zit, komen eerst Telenets’ eigen werknemers aanbod. Daarna zijn de werknemers van hoofdaandeelhouder BNP Paribas Fortis aan de beurt.

John Porter, CEO Telenet

“Ik ben erg blij dat we bij Telenet een nieuwe stap zetten in ons innovatietraject. Bij Telenet hebben we in het verleden de weg gevonden naar innovatieve partnerships, hetzij via investeringen, hetzij via corporate venturing zoals we dat deden met The Park, Doccle, Itsme en nu ook Blossom. Door opnieuw in te zetten op de voortdurende digitalisering van onze maatschappij én op de snelle elektrificatie van onze mobiliteit, kunnen we via een uniek digitaal platform zowel de installatie als het management van laadpalen thuis optimaliseren. Op die manier vereenvoudigen we het leven van werknemers én werkgevers en creëren we een win-win voor beide doelgroepen.”

Eerst grote bedrijven, later ook consumenten

In de eerste fase richten Telenet en Blossom zich vooral op de installatie van laadpalen bij bedrijven met een groot wagenpark. Daarbij werkt het bedrijf nu naarstig aan een online tool waar fleetmanagers het “laadnetwerk” kunnen opvolgen. Het systeem biedt trouwens ook “slim laden” aan, waarbij het kijkt om te laden wanneer de zonnepanelen het meeste stroom produceren, of wanneer de stroom net goedkoop is. Bovendien is de software van Telenet open source, waardoor dus ook laadpalen van andere merken gebruik kunnen worden. De grote lancering is voorzien voor 1 april. Wanneer ook zelfstandigen en particulieren kunnen gebruik maken van de laadpalen van Telenet en Blossom is nog niet geweten.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!