Mercedes VISION EQXX demonstreert opnieuw baanbrekende efficiëntie

DoorJens Mommens

18 maart 2024

In een opzienbarende demonstratie van technologische vooruitgang en duurzaamheid, heeft Mercedes-Benz’s VISION EQXX elektrisch testvoertuig bewezen dat zelfs de meest uitdagende omgevingen geen hindernis vormen voor de toekomst van mobiliteit. Tijdens zijn derde langeafstandsrit, een route van meer dan 1.000 kilometer die zich uitstrekte van het Mercedes-Benz Center in Riyadh, Saoedi-Arabië, naar het gloednieuwe Mercedes-Benz Brand Center in Dubai, UAE, heeft dit baanbrekende voertuig een ongeëvenaard laag energieverbruik van slechts 7,4 kWh per 100 kilometer gerealiseerd. Dit indrukwekkende cijfer benadrukt niet alleen de mogelijkheden van elektrische voertuigen in termen van energie-efficiëntie, maar zet ook een nieuwe standaard in de industrie, vergelijkbaar met slechts 0,9 liter per 100 kilometer voor een traditionele benzineauto.

De reis, die plaatsvond op 8 maart 2024, omvatte een uitdagende mix van stedelijke en woestijnlandschappen, waarbij de VISION EQXX zijn duurzaamheid en prestaties onder bewijs stelde bij temperaturen oplopend tot 34 °C. De tocht, die in totaal 14 uur en 42 minuten duurde, toonde aan dat geavanceerde elektrische voertuigen meer dan klaar zijn voor de diverse en veeleisende omstandigheden van de wereldmarkt.

Deze roadtrip bood ook een unieke kans om de geavanceerde technologieën van het voertuig te testen, waaronder het geavanceerde thermomanagementsysteem en het zonnedak, uitgerust met 117 zonnecellen. Deze technologieën droegen aanzienlijk bij aan de efficiëntie van het voertuig, waardoor het in staat was extra kilometers af te leggen met behulp van zonne-energie, wat resulteerde in een extra actieradius van circa 24 kilometer.

Markus Schäfer, lid van de raad van bestuur van Mercedes-Benz Group AG en Chief Technology Officer, benadrukte de waarde van de VISION EQXX als een platform voor het ontwikkelen en testen van geavanceerde technologieën voor elektrische efficiëntie. Hij benadrukte de perfecte prestaties van alle systemen onder de uitdagende omstandigheden van de woestijn, waarmee nogmaals werd bewezen dat elektrische aandrijving klaar is voor de wereldwijde markt.

De VISION EQXX is niet alleen een technologische mijlpaal, maar ook een belangrijke ambassadeur voor elektrische mobiliteit, die efficiëntie en luxe combineert. Naast de reeds afgelegde afstand van 23.340 kilometer in diverse veeleisende omstandigheden, blijft het voertuig een blikvanger en een bron van inspiratie voor een duurzame toekomst. Met zijn slanke ontwerp, lage luchtweerstandscoëfficiënt en geavanceerde technologieën, zet de VISION EQXX de toon voor de toekomstige generatie van elektrische voertuigen, en demonstreert hij de toewijding van Mercedes-Benz aan het leiden van de transitie naar een meer duurzame mobiliteit.

(persbericht)

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!