Prijs Bekend: Lotus Emeya hertekent elektrische luxe en kracht

DoorMatthias Hautekiet

9 maart 2024
De nieuwe Lotus Emeya, Emeya S en Emeya R kennen hun prijskaartje.

Met de introductie van de Lotus Emeya hebben de fans van elektrische sportwagens er een nieuwe optie bij. Deze zogenaamde ‘hyper-GT’ is niet alleen een technologisch meesterwerk, maar ook een directe uitdaging voor concurrerende luxe elektrische voertuigen zoals de Porsche Taycan en de Tesla Model S Plaid.

De basisversie van de Emeya, beschikbaar vanaf 109.490 euro, is uitgerust met twee elektromotoren die samen goed zijn voor 603 pk en 710 Nm aan koppel. Deze configuratie maakt een acceleratie van 0 naar 100 km/u mogelijk in 4,15 seconden. De topsnelheid ligt op 250 km/u. Een 102 kWh batterijpakket levert een WLTP-actieradius van 610 km, en met een maximaal laadvermogen van 350 kW kan de auto in slechts 18 minuten van 10 tot 80% worden opgeladen.

Lotus Emeya S en R

Voor wie op zoek is naar nog meer luxe, biedt Lotus de Emeya S aan. Deze biedt onder meer grotere wielen (21″ in plaats van 20″), betere remmen en privacyglas. Daarnaast beschikt het interieur over meer sfeerverlichting voor een extra luxueus gevoel. Verder beschikt hij over net dezelfde accu en motorisatie als de standaard Emeya. Niet tegenstaande kost deze Lotus toch al zes duizend euro meer.

De Lotus Emeya R is er dan weer voor wie graag wat extra kracht heeft. Zo is het vermogen verhoogt tot 905 pk en het koppel naar 980 Nm. Hierdoor is een sprint van 0 tot 100 km/u mogelijk in 2,78 seconden. Wel reduceert dit extra vermogen het rijbereik tot 485 km. Met prijzen die oplopen tot 154.890 euro voor de Emeya R, positioneert Lotus zich onmiskenbaar in het luxe segment van de elektrische auto-markt.

De introductie van de Emeya onderstreept Lotus’ ambitie in de snelgroeiende elektrische voertuigenmarkt. Door geavanceerde technologieën zoals actieve aerodynamica, indrukwekkende prestaties, en een reeks luxueuze kenmerken, zet Lotus een nieuwe standaard voor wat klanten kunnen verwachten van elektrische sportwagens en GT’s. De combinatie van prestaties, stijl, en duurzaamheid maakt de Emeya een fascinerende optie voor autoliefhebbers die op zoek zijn naar een elektrisch voertuig dat geen compromissen sluit. De wagen is per direct te bestellen en de eerste leveringen zouden nog eind deze maand plaatsvinden.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!