Range Rover komt met elektrische Velar

DoorMatthias Hautekiet

5 maart 2024
Range Rover Velar Electric

Dat Range Rover naast de elektrische Range Rover Electric aan een tweede elektrische wagen werkt, is al langer geweten. Maar nu zijn er voor het eerst ook foto’s gelekt van het nieuwe model.

Foto’s © X / Dolubatarya

Op dit moment wordt de tweede elektrische Range Rover uitvoerig getest in Finland. Op het eerste zicht lijkt het om een kleine SUV te gaan die toch wel wat gelijkenissen heeft met de Range Rover Velar. Let vooral op de schuin aflopende daklijn, die wijst op een stationwagenmodel. Daarnaast lijkt Range Rover af te stappen van de grote brute achterlichten. In de plaats komen er fijne achterlichten die horizontaal op de achterkant geplaatst zijn. Al kan er natuurlijk nog veel wat onder de grote bedekkende stickers zitten.

De Range Rover Velar Electric, zoals de wagen voorlopig gedoopt is, zal vanaf 2025 gebouwd worden op het nieuwe EMA-platform. De wagen kan dankzij het modulaire 800 V platform snelladen aan een vermogen van maximaal 350 kW (DC). Het rijbereik van deze nieuwe EV zou rond de 700 kilometer liggen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!