Tenways lanceert zijn eerste e-bakfiets: de Cargo One

DoorMatthias Hautekiet

5 februari 2024
Tenways Cargo One

Fietsenmerk Tenways, bekend om zijn stijlvolle en krachtige e-bikes, heeft zijn assortiment uitgebreid met een nieuwe categorie: de e-bakfiets. De Tenways Cargo One is een elektrische bakfiets ontworpen om kinderen en ladingen te vervoeren met comfort en veiligheid.

De Tenways Cargo One heeft een opvallend design met geïntegreerde verlichting in de bak. Hij biedt plaats aan maximaal vier kinderen. Daarnaast is de bak voorzien van een regenhoes om de passagiers te beschermen tegen weersinvloeden. Volgens het merk voldoen de veiligheidsvoorzieningen van deze e-bakfiets aan de hoogste normen. Zo beschikt deze fiets over zijverlichting waardoor de fiets beter opvalt in het verkeer.

De e-bakfiets is niet alleen praktisch, maar ook sportief. De Cargo One heeft een krachtige Bafang M600-motor die speciaal is ontwikkeld voor cargobikes. De motor levert een vermogen van 250W, 120 Nm koppel, en ondersteunt de fietser tot 25 km/u. De batterij heeft een capaciteit van 960 Wh en een bereik van 60 tot 90 kilometer, afhankelijk van de rijomstandigheden. De versnellingen zijn traploos instelbaar dankzij de Enviolo-naaf, die de fietser in staat stelt om de optimale trapfrequentie te kiezen. De elektrische bakfiets heeft ook een geveerde voorvork van SR Suntour, hydraulische schijfremmen en Schwalbe Big Ben-banden voor een soepele en stabiele rit.

De Tenways Cargo One is sinds vandaag te koop voor 4.999 euro. Het merk biedt tijdelijk een gratis AXA-slot en een regenhoes aan bij de aankoop van de e-bakfiets. De bakfiets is alleen verkrijgbaar in het zwart. Tenways zegt dat het de eerste e-bakfiets is in een reeks van innovatieve producten die het merk wil lanceren in de toekomst.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!