2024 Diriyah E-Prix: Evans snelste in derde en laatste vrije training

DoorMatthias Hautekiet

27 januari 2024
09 EVANS Mitch (nzl), Jaguar TCS Racing, Jaguar I-Type 6, action during the 2024 Diriyah E-Prix, 2nd meeting of the 2023-24 ABB FIA Formula E World Championship, on the Riyadh Street Circuit from January 25 to 27, in Diriyah, Saudi Arabia © Hankook

Mitch Evans (Jaguar) zet tijdens de derde en laatste vrije training voor de tweede 2024 Diriyah E-Prix van het weekend de snelste tijd neer. De Kiwi noteerde een indrukwekkende 1:10.154 op de timings, de snelste tijd die we al zagen dit weekend.

Foto © Hankook

De derde vrije training verloopt gezapig zonder incidenten. Het asfalt ligt er wel een stuk stoffigere bij dan tijdens de voorbije sessies, maar de baan wordt snel schoon geveegd naarmate meer rijders enkele rondjes hebben afgelegd. Heel wat rijders proeven even van de eerst plaats, maar Mitch Evans is dé rijder die aan het einde van de sessie bovenaan staat. Jean-Éric Vergne (DS) zet een tweede tijd neer (1:10.362), gevolgd door Maximilian Günther (Maserati) op plaats drie. Oliver Rowland (Nissan), Jake Dennis (Andretti) en Stoffel Vandoorne (DS) volgen elkaar dicht op, met slechts een tiende verschil tussen hen. Evans’ teamgenoot Nick Cassidy zet een zevende tijd (1:10.642) neer, gevolgd door Sacha Fenestraz (Nissan) op plaats acht. Envision Rijders, Sébastien Buemi en Robin Frijns, ronden de top tien af.

Uitslag derde vrije training 2024 Diriyah E-Prix © Formula E
Uitslag derde vrije training 2024 Diriyah E-Prix © Formula E

Na deze derde vrije training volgen om 13u20 nog de kwalificaties. De tweede 2024 Diriyah E-Prix van het weekend wordt verreden iet na 18 uur. Beide sessies zijn te volgen bij RTBF Auvio en Eurosport.com. De race van gisteren was al een stuk spannender, dan de seizoensopener in Mexico twee weken geleden. Vooral in de top 4 brak een stevig gevecht uit tussen Jean-Éric Vergne, Nick Cassidy en Mitch Evans. Maar niemand kon de regerend wereldkampioen Jake Dennis van zijn overwinning behouden. De Brit won met een voorsprong van 13! seconden. Hopelijk vandaag meer van dat!

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!