2024 Diriyah E-Prix: Vergne op pole voor eerste e-prix van het weekend

DoorMatthias Hautekiet

26 januari 2024
25 VERGNE Jean-Eric (fra), DS Penske, DS E-Tense FE23, action during the 2024 Hankook Mexico City ePrix, 1st meeting of the 2023-24 ABB FIA Formula E World Championship, on the Autodromo Hermanos Rodriguez from January 11 to 13, in Mexico City, Mexico © DS Penske Formula E Team

Jean-Éric Vergne mag de tweede e-prix van het tiende Formula E seizoen starten vanaf pole positie. De DS-rijder reed een uitstekende kwalificatie en bezorgt het team zo hun eerste pole sinds Sao Paulo in 2022. Voor Vergne is het al de zestiende pole uit zijn FE-carrière, waarmee hij het record van Sébastien Buemi (Envision) evenaart. De 2024 Diriyah E-Prix start om 18 uur.

Foto © DS Penske Formula E Teams

JEV versloeg Norman Nato (Andretti), de snelste tijdens FP2, tijdens de kwartfinale. Het is de eerste keer in tien Diriyah E-Prix’s tijd dat de Fransman hier op een startplek in de top vier mag rekenen. In de halve finale was het verschil tussen Sérgio Sette Câmara (ERT) en Vergne zelf bijna een halve seconde. Tijdens de finale streed hij tegen Mitch Evans (Jaguar). Beide heren reden een uitstekende ronde, maar Jean-Éric Vergne wist de pole positie te behouden met amper 0,072 seconden verschil. Evans start dus als tweede. De regerend wereldkampioen start vanaf plaats drie, gevolgt door Câmara op p4 en Nato op P5. De huidig leider in het kampioenschap en winnaar van de openingsrace in Mexico, Pascal Wehrlein, rondt de top vijf af. Stoffel Vandoorne (DS) had dan weer een middelmatige kwalificatie. Onze landgenoot zette een zesde tijd neer tijdens de groepskwalificatie in groep B en start hierdoor vanaf plaats elf.

Startvolgorde

 1. Jean-Éric Vergne (DS)
 2. Mitch Evans (Jaguar)
 3. Jake Dennis (Andretti)
 4. Sérgio Sette Câmara (ERT)
 5. Norman Nato (Andretti)
 6. Pascal Wehrlein (Porsche)
 7. Nick Cassidy (Jaguar)
 8. Maximilian Günther (Maserati)
 9. Sam Bird (McLaren)
 10. Jake Hughes (McLaren)
 11. Stoffel Vandoorne (DS)
 12. Robin Frijns (Envision)
 13. Sébastien Buemi (Envision)
 14. Oliver Rowland (Nissan)
 15. Sacha Fenestraz (Nissan)
 16. Nico Müller (Abt Cupra)
 17. Lucas di Grassi (Abt Cupra)
 18. Dan Ticktum (ERT)
 19. Edoardo Mortara (Mahindra)
 20. Antonio Felix da Costa (Porsche) – gridstraf 3 plaatsen
 21. Jehan Daruvala (Maserati)
 22. Nick de Vries (Mahindra)

De 2024 Diriyah E-Prix start straks om 18u03.

 • Vrijdag 26 januari
  • 10u55 – 11u30: Tweede Vrije Training (YouTube & Eurosport.com)
  • 13u30 – 14u45: Kwalificaties (RTBF Auvio & Eurosport.com)
  • 18u04 – 19u00: 2024 Diriyah E-Prix 1 (RTBF Auvio & Eurosport.com)
 • Zaterdag 27 januari
  • 10u55 – 11u30: Derde Vrije Training (YouTube & Eurosport.com)
  • 13u20 – 14u45: Kwalificaties (RTBF Auvio & Eurosport.com)
  • 18u04 – 19u00: 2024 Diriyah E-Prix 2 (RTBF Auvio & Eurosport.com)

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!