JAGUAR TCS RACING klaar voor een nieuw Formule E-seizoen 

DoorJens Mommens

12 januari 2024
VALENCIA CIRCUIT RICARDO TORMO, SPAIN - OCTOBER 24: Mitch Evans, Jaguar TCS Racing, Jaguar I-TYPE 6, and Nick Cassidy, Jaguar TCS Racing, Jaguar I-TYPE 6 during the Valencia Pre-Season Testing at Valencia Circuit Ricardo Tormo on Tuesday October 24, 2023 in Valencia, Spain. (Photo by Andrew Ferraro / LAT Images)

De Formule E-wereldkampioenschap 2024 begint aanstaande zaterdag met een spannende race in Mexico City. Jaguar TCS Racing, het Britse team van Mitch Evans en Nick Cassidy, staat klaar om mee te dingen naar de titel. Samen hebben ze al 15 overwinningen, 37 podiumplaatsen, 11 pole positions en 1.076 kampioenschapspunten behaald in de Formule E.

Mitch Evans en Nick Cassidy zijn geen vreemden op het circuit Autódromo Hermanos Rodríguez, waar ze al eerder hebben geslaagd. In 2020 won Evans daar de race en Cassidy werd tweede. Dit jaar hopen ze hun goede vorm te kunnen voortzetten en hun teamgenoten te helpen om ook een goed resultaat te behalen.

De Mexico City E-Prix is de eerste race van seizoen 2024 en belooft een spectaculaire show te worden. Het circuit is een van de snelste en meest technische op de kalender, met veel bochten en kanten. Tien duizenden fans zullen naar Mexico City reizen om de openingsrace bij te wonen en het hoogtepunt van de elektrische autosport in het land te steunen.

Dit is de zesde keer dat Jaguar TCS Racing in Mexico racet, een land dat bekend staat om zijn passie voor motorsport. Het team wil zich daarbij laten zien als een van de beste teams in de Formule E-wereldkampioenschap 2024.

James Barclay, Managing Director van JLR Motorsport en teambaas van Jaguar TCS Racing: In seizoen 2023 van het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap hebben we tot aan de laatste twee races van het seizoen gestreden om het wereldkampioenschap, zowel bij de piloten als bij de teams, net als we de afgelopen drie jaar hebben gedaan. Hoewel we er net naast grepen, was het een fantastisch seizoen voor het team en een bewijs van de prestaties van de Jaguar I-TYPE 6. Zowel ons klantenteam als wijzelf eindigden als eerste en tweede in het wereldkampioenschap met onze succesvolste Formule E-auto tot nu toe.

Onze blik is nu gericht op het komende seizoen, ons achtste seizoen in de Formule E, waarin we zo hard mogelijk zullen werken om de kampioenstitel voor teams in de wacht te slepen. Nick heeft zich goed ingewerkt in het team en zowel hij als Mitch lieten een geweldig tempo zien in Valencia. Net als iedereen willen we tijdens de Mexico City E-Prix het seizoen zo goed mogelijk beginnen met een sterke puntenfinish, maar we onderschatten de concurrentie in de Formule E nooit. Het team heeft op en naast het circuit onvermoeibaar gewerkt om ervoor te zorgen dat we klaar zijn voor de start op zaterdag.”

Mitch Evans: “Ik ga mijn achtste seizoen bij Jaguar TCS Racing in en kijk ernaar uit om weer het circuit op te gaan om onze campagne voor 2024 in het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap te beginnen. Vorig seizoen waren we er zo dichtbij om wereldkampioen te worden – we zijn er klaar voor om alles te geven in Mexico City. We gaan ervoor vechten.”

Nick Cassidy: “Na maanden van voorbereiding en kennismaking met mijn nieuwe team kan ik niet wachten om mijn eerste race te rijden voor Jaguar TCS Racing. Mexico is een snel en uitdagend circuit, waar we als piloten allemaal naar uitkijken. We willen het seizoen beginnen met het sterkst mogelijke resultaat, om onze campagnes voor het wereldkampioenschap van 2024 op de beste manier af te trappen.”

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!