Google kondigt diepere integratie van Android Auto voor EV’s aan

DoorJens Mommens

10 januari 2024

Google heeft op de technologiebeurs CES 2024 een reeks nieuwe functies aangekondigd voor zijn autosysteem Android Auto. Een van de belangrijkste is dat Google Maps voortaan het resterende rijbereik van je elektrische auto kan tonen. Zo kan je makkelijker laadpalen vinden langs je route.

Deze functie zal eerst beschikbaar zijn voor de Ford Mustang Mach-E en de F-150 Lightning, twee elektrische modellen die in de komende maanden een update krijgen. Daarna zullen ook andere EV’s die Android Auto ondersteunen de functie kunnen gebruiken. Google geeft echter geen details over welke merken of modellen dat zijn.

Google Maps zal je ook laten zien hoeveel batterij je nog over hebt als je je bestemming bereikt en hoe lang je moet laden. Bovendien wordt het plannen van een reis eenvoudiger. Je kan nu routes die je op voorhand hebt gemaakt via Google Maps naar je auto sturen. Dit geldt voor zowel Android- als iOS-gebruikers en voor alle auto’s die ‘Google built-in’ hebben.

Chrome en meer apps voor je auto

Google brengt ook zijn webbrowser Chrome naar sommige auto’s. De bètaversie wordt vandaag gelanceerd voor bepaalde modellen van Polestar en Volvo. Later dit jaar zullen meer auto’s volgen, maar Google noemt geen specifieke merken of modellen. Auto’s met Google built-in krijgen ook toegang tot meer apps, zoals de streamingdiensten PBS KIDS en Crunchyroll en de Weather Channel app.

Google breidt zijn aanbod uit

Google laat ook weten dat er meer auto’s zullen worden uitgerust met Google built-in. Later dit jaar zullen sommige modellen van Nissan, Ford en Lincoln, een minder bekend merk bij ons, deel uitmaken van het aanbod. Ook Porsche zal in de toekomst Google built-in hebben.

Tot slot zullen meer auto’s gebruik kunnen maken van de digitale autosleutel van Google. Voorlopig gaat het alleen om sommige auto’s van Volvo. Google belooft dat er later meer merken zullen volgen.

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!