Hyderabad E-Prix definitief begraven

DoorMatthias Hautekiet

7 januari 2024
Dan Ticktum, NIO 333 FE Team, NIO 333 ER9 tijdens de 2023 Hyderabad E-Prix © Formula E

We berichten er vorige week nog over, maar nu is het definitief. Het doek is gevallen over de Hyderabad E-Prix. Geen Formula E Wereldkampioenschap dus op zaterdag 10 februari. Door het wegvallen van deze vierde race krijgen we een rustpauze van zes weken tijdens het tiende seizoen van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap.

Foto © Formula E

De aankondiging van de annulatie volgt op de beslissing van de Gemeentelijke Administratie en Stedelijke Ontwikkeling van de provincie Telangana om het Host City Akkoord dat vorig jaar werd ondertekend niet meer te volgen. Hierdoor verdwijnt de vierde ronde van het 2024 Formula E Wereldkampioenschap dus van de kalender. De overheid werd door Formula E Operations in gebreke gesteld gezien de contractbreuk.

Het is bijzonder frustrerend dat we niet kunnen voortbouwen op het succes van de eerste race vorig jaar, die de regio bijna 84 miljoen dollar aan positieve economische impact heeft opgeleverd. We zijn ook teleurgesteld voor onze grote Indische partners, met name Mahindra en Tata Communications. Racen in Hyderabad was belangrijk om de voordelen van het gebruik van elektrische voertuigen te laten zien in een markt waar luchtvervuiling door uitlaatgassen een enorme impact heeft op de volksgezondheid en het milieu.

Jeff Dodds, Formula E CEO

Door het wegvallen van de Hyderabad E-Prix op zaterdag 10 februari volgt er een rustperiode van zes weken tussen de Diriyah E-Prix op 27 januari en de Sao Paulo E-Prix op 16 maart. De volledige kalender, nu gereduceerd tot 16 races, vindt u hier terug. Er bestaat echter nog een kleine kans dat we op 24 februari toch nog een zeventiende race zullen krijgen. Dit is louter gebaseerd op enkele geruchten, maar het zou niet de eerste keer zijn dat de Formula E een race in zeven weken tijd kan organiseren. Het deed het eerder al eens met de Marrakesh E-Prix in 2022. Misschien keren we dus nog Marokko.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!