Cowboy opent nieuwe Brand Store in de schaduw van het Justitiepaleis in Brussel

DoorMatthias Hautekiet

29 november 2023

De Belgische e-bike fabrikant Cowboy opent vandaag de deuren van hun gloednieuwe Brand Store in het hartje van Brussel. De nieuwe showroom bevindt zich nu in het hartje van Brussel in de schaduw van het Justitiepaleis.

De vorige Brand Store in de Henegouwenkaai sloot na drie jaren eind augustus de deuren. Oorspronkelijk was het idee dat Cowboy het pand slechts een jaar zou gebruiken, maar een vertraging in de plannen van een ontwikkelaar om het industriële pand te verbouwen liepen vertraging op. Tijdens de zomer kwam alles opnieuw in een stroomversnelling waardoor de fabrikant van urban e-bikes op zoek moest naar een nieuwe locatie. Die vond het in hetzelfde gebouw waar nu al hun hoofdkantoor, Cowboy HQ, gevestigd is. In een voormalige knusse kunstgalerij in de Regentschapsstraat nummer 67 huist voortaan de Cowboy showroom. Met de soft- en hardware teams een verdieping hoger zit het voltallige team voortaan onder 1 dak.

Het minimalistische design waar de urban e-bikes van Cowboy bekend om staan, komt terug in de winkel. Witte muren zetten de kleuren van de tentoongestelde fietsen mooi in de verf. Voor de strakke meubels trok het merk richting Durable, een Belgische maker van duurzaam meubilair. Deze passen zo ook in het plaatje van Cowboy als enige B-Corp gecertificeerde e-bike fabrikant.

De nieuwe Brand Showroom belichaamt flexibiliteit en multifunctionaliteit en weerspiegelt onze toewijding aan het onderhouden van nauwe banden met onze klanten door middel van innovatief design. Cowboy is gecentreerd rond onze stijlvolle, connected e-bike en streeft ernaar dicht bij de klanten te blijven voor voortdurende ontwikkeling en inzichten met onze software- en hardwareteams dicht bij de winkelvloer. We kijken er ook naar uit om hier in de nabije toekomst community-evenementen te organiseren, dus let op!

Charles Van Haverbeke, COO

Omni-channel strategie

Ondertussen werkt Cowboy al met 140 onafhankelijke fietsenwinkels samen. Dat is best indrukwekkend te noemen, als je weet dat er een jaar geleden nog geen enkele was. 20% van alle verkochte Classics en Cruisers (ST) verloopt ondertussen via die gespecialiseerde winkels. Daarnaast vindt ook de helft van alle herstellingen plaats in de nieuwe verdeelpunten. In België zijn er, naast de samenwerking met FNAC, 34 winkels. Bij zes daarvan kun je terecht voor essentiële voor- en naverkoop.

De nieuwe Brand Store is van dinsdag tot zondag open, telkens tussen 10 en 19 uur. Naast de aankoop van een nieuwe Cowboy is het ook mogelijk om een testrit te boeken.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!