Tesla van € 25.000 stapje dichterbij

DoorMatthias Hautekiet

6 november 2023

Al enkele jaren gaan er geruchten de ronde dat Tesla werkt aan een betaalbare EV, maar tot op vandaag is er nog geen officieel nieuws die daarop wijst. Persbureau Reuters claimt echter uit goede bron vernomen te hebben dat de Amerikaanse autobouwer binnenkort met een nieuw model komt dat € 25.000 zal kosten.

Foto © Tesla

Reuters meldt dat Elon Musk zelf naar de Gigafactory in Duitsland is afgezakt om de medewerkers het goede nieuws te melden. In de assemblage fabriek in Berlijn-Brandenburg wordt op dit moment al de populairste wagen (2023) van ons land gefabriceerd: de Model Y. De komst van een nieuwere, maar vooral goedkopere EV zijn uitermate voor het merk dat zijn greep op Europa wil verstevigen. Voor de goedkoopste Tesla, de Model 3, betaal je nu zo’n € 45.970. Met een goedkoper model zou het merk een grote groep van de bevolking aanspreken. Ze zullen alvast veel concurrentie krijgen in de poule van betaalbare elektrische wagens. Zo is er de nieuwe Citroën Ë-C3 (€ 23.300), de VW ID.2 concept car onder de € 25.000 en de ID.1 die zelf onder de € 20.000 moet gaan. Ook de opkomst van goedkopere wagens uit China valt niet te onderschatten.

Tesla heeft nog niet gereageerd op de geruchten, maar Reuters claimt dat hun bronnen zeer geloofwaardig zijn.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!