Stellantis breidt uit: Chinese EV-producent Leapmotor komt naar Europa

DoorMatthias Hautekiet

31 oktober 2023

De Stellantis groep breidt verder uit. Volgend jaar voegt de groep een nieuw merk toe aan zijn portfolio. Het Chinese automerk Leapmotor zal budgetvriendelijke EV’s gaan aanbieden, waarmee Stellantis Europa wil veroveren.

Stellantis omvat vandaag al vijftien merken: Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Mopar, Opel, Peugeot, Ram en Vauxhall. In 2024 wordt er dus een zestiende merk aan toegevoegd. Echt volledig onderdeel van de groep zal Leapmotor niet worden. We spreken hier eerder over een joint venture “Leapmotor International”, waarbij Stellantis 51% van de aandelen bezit.

Leapmotor is in Europa nog niet actief, maar hoopt met dit samenwerkingsverband voet aan wal te krijgen. Door meteen met Stellantis samen te werken, met een martkaandeel van 30% in Europa, heeft het merk alvast veel succes om op mee te liften. Het goedkoopste model van Leapmotor, de T03, wordt in China verkocht voor iets meer dan € 11.000. In de EU zal er hoogstwaarschijnlijk nog een stuk bijkomen, maar dan nog krijg je best veel wagen voor dat geld.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!