Renault binnenkort met nieuwe elektromotor en 800 V platform

DoorMatthias Hautekiet

30 oktober 2023

De Renault Group komt in 2027 met een nieuw type elektromotor op de markt. Deze zal niet alleen zuiniger, maar ook een stuk compacter zijn dan hetgeen nu in de EV’s van de groep ligt. Daarnaast werkt de groep ook aan een 800 V batterij-systeem.

De nieuwe motor, de E7A, wordt op dit moment ontwikkeld in een samenwerking tussen Renault en Valeo. Deze moet 30% compacter zijn dan de huidige motoren die je nu al in vindt in bijvoorbeeld de Renault Megane E-Tech. Met deze kleinere motor zal je niet moeten inboeten aan vermogen. Dankzij deze efficiëntie-oefening, moeten vermogens tot 200 kW gehaald kunnen worden, waar de grens nu op 160 kW ligt. Tevens zal er geen gebruik gemaakt worden van zeldzame aardmetalen, waardoor de koolstofimpact nog eens met 30% wordt verlaagd.

Renault zal deze nieuwe elektromotor koppelen aan een nieuw 800 V platform. Nu maakt het merk nog gebruik van 400 V systemen, maar die hebben zo hun limitaties. Met het vernieuwde platform zullen snellere laadtijden en een efficiënter batterij-gebruik dus ook mogelijk zijn bij wagens van de Renault Group.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!