Lancia is terug met nieuw topmodel

DoorJens Mommens

19 oktober 2023

In 2026 lanceert Lancia nieuwe vlaggenschip, dat in een 100% elektrische versie op de markt komt, wordt geproduceerd in de fabriek in Melfi, Italië. Hij is bijna 4,7 meter lang, een elegante en innovatieve fastback die het grootste segment van de markt zal bestrijken. Hij zal gebaseerd zijn op het STLA Medium-platform. Dit dankzij de aanzienlijke investeringen binnen het strategische plan Dare Forward 2030.

“Het nieuwe vlaggenschip van Lancia wordt een verbluffende en elegante Italiaanse auto, van buiten en in het interieur, waarin je je echt in de woonkamer van een Italiaans huis waant. De auto zal de Italiaanse flair in heel Europa uitdragen, met bijna 50% van de verkochte eenheden buiten Italië. Het STLA Medium-platform zal perfect zijn voor Lancia: als BEV-platform zal het zeer efficiënt zijn om het comfort te optimaliseren, en het zal beschikbaar zijn in versies met zowel voorwielaandrijving als vierwielaandrijving. Dit platform zal de nieuwste Lancia een algehele prestatie op het hoogste niveau geven, zowel qua efficiëntie als met een actieradius van meer dan 700 km”

CEO van het merk Lancia.

Lancia heeft een 10-jarig strategisch plan dat drie nieuwe producten omvat, elke 2 jaar één. De nieuwe Ypsilon, die in 2024 zowel hybride als elektrisch wordt gelanceerd; het nieuwe vlaggenschip dat in 2026 100% elektrisch wordt gelanceerd en de Delta die in 2028 100% elektrisch wordt gelanceerd. De elektrificatiestrategie van Lancia houdt in dat Lancia vanaf 2026 alleen nog maar elektrische auto’s zal aanbieden en vanaf 2028 alleen nog maar elektrische auto’s zal verkopen.

De fabriek in Melfi, een van de Stellantis-fabrieken in Italië, is een van de Europese vestigingen die geselecteerd is voor de productie van elektrische auto’s van de volgende generatie op het STLA Medium-platform, dat deel uitmaakt van het strategische plan Dare Forward 2030 waarmee het bedrijf zijn koolstofuitstoot tegen 2038 tot nul wil herleiden. 

Het STLA Medium-platform is een nieuw wereldwijd BEV-platform van Stellantis dat is ontworpen om de wereldwijde automarkt te elektrificeren door innovaties te introduceren die de klanttevredenheid toekomstbestendig maken. Het platform heeft alles wat nodig is om aan de verwachtingen van de klant te voldoen in de aspecten die er het meest toe doen: de beste actieradius in zijn klasse, oplaadtijd, prestaties, efficiëntie en rijplezier.  

(persbericht)

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!