Belgische E-Bike bouwer BZEN brengt nieuw model op de markt

DoorMatthias Hautekiet

18 oktober 2023

De Belgische E-Bike-bouwer BZEN introduceert een nieuw model op de markt. Het VIENNA-model combineert een klassiek design met comfort en veiligheid.

BZEN is voor velen nog een onbemerkt fietsenmerk in ons land. De Belgische fietsenmaker wil de brug tussen gewoon en elektrisch rijden verkleinen door E-Bikes een zo’n natuurlijk mogelijke uitstraling te geven. Zo zijn de batterij steevast geïntegreerd in het frame en wordt er gewerkt met kwaliteitsvolle bekende merken. Zo kan ook elke fietsenmaker je E-Bike onderhouden.

Voor het ontwerp van de VIENNA E-Bike trok het merk naar Wenen. De Oostenrijkse hoofdstad is gekend voor zijn hoogste levenskwaliteit wereldwijd. Dankzij een combinatie van comfort, lichtgewicht en veiligheid belichaamt de BZEN VIENNA de hoge levensstandaarden van deze stad. Zo weegt de fiets in zijn totaal 17 kg en werd het frame voorzien van een extra lage instap. Wel mag je niet al te groot zijn. Deze E-Bike is slechts in 1 frame-maat (48cm) beschikbaar en is voorzien voor rijders tussen 150 en 175 cm.

Wij hebben onze E-Bikes ontwikkeld om echte verbeteringen in het leven van onze klanten te brengen. Onze innovaties zijn ontworpen om het comfort en de veiligheid in het dagelijkse leven te verbeteren. Zo zorgen we ervoor dat het rijplezier iedereen bereikt.

Pierre Detry, oprichter van BZEN

Hoge technische kwaliteit

De BZEN VIENNA is gebouwd met vrij te verkrijgen onderdelen van hoge kwaliteit. Zo beschikt deze fiets over een Bafang motor 250W (36V – 45 Nm) op de achteras. Voor de overbrenging kan je zelf kiezen tussen een Gates Carbon Belt of een Shimano Alivio 9-traps versnelling met ketting. Een krachtsensor in de trap-as berekent de benodigde ondersteuning. Ook geeft BZEN je de keuze tussen twee verschillende batterijen (252 Wh of 360 Wh). Deze zijn best beperkt voor een E-Bike anno 2023, maar op die manier weet BZEN het gewicht laag te houden. Met de kleinere accu zou je een afstand tussen de 35 en 70 km moeten kunnen afleggen. Bij de groter accu geeft het merk een advies range tot 90 km. De meegeleverde banden, voorzien van anti-lek, zijn afkomstig van Continental.

Deze E-Bike is verkrijgbaar vanaf € 3.190. Hiervoor krijg je een BZEN VIENNA in het Signal White en een batterij van 252 Wh. Voor de twee andere kleuren, Jet Black en Copper Mat, betaal je € 95 extra. Ben je van plan om toch wel wat kilometers af te leggen, dan kan je voor € 199 de grotere 360 Wh, batterij erbij nemen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!