Chery lanceert drie dochtermerken in België

DoorMatthias Hautekiet

3 oktober 2023

Europa wordt overspoeld door ‘goedkope’ elektrische wagens uit China. Ook Chery zet voet aan wel met drie van haar dochtermerken. Na de eerdere aankondiging van Omoda volgen nu ook Jaecoo en Exlantix.

Foto © Chery

Chery wil koste wat het kost Europa veroveren en lanceert in het voorjaar van 2024 hun eerste dochtermerk in België. De Omoda 5 wordt dan ook bij ons verkrijgbaar en komt met een startprijs van € 39.000 meteen in aanmerking voor de nieuwe EV-premie. Met die Vlaamse subsidie van € 5.000 hoopt Chery de particuliere markt te bespelen. Een elektrische Omoda 5 kost zo ‘maar’ € 34.000. Dat is op zich best weinig voor een ruime SUV met een bereik van 450 km (nog geen officiële WLTP-rating). In Spanje en Italië, waar Omoda al te verkrijgen is, is de wagen enorm populair bij jonge twintigers.

Drie merken

Omoda is niet het enige merk dat we binnenkort op onze wegen terugvinden. Ook Jaecoo en het luxe-merk Exlantix worden op België losgelaten. Met drie wagens per merk hoopt Chery al van bij de start de concurrentie aan te kunnen gaan met merken als Hyundai en Kia. Om alles in goede banen te leiden, is Chery nu op zoek naar dealers. Het doel is om tegen het einde van volgend jaar minstens bij 30 garages actief te zijn. In 2025 moet dat aantal verdubbelen. Het is nu nog maar de vraag of Chery hun vraagprijs effectief laag zal kunnen houden, na het aangekondigde subsidie-onderzoek van de Europese Commissie naar dumping.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!