Golf van Chinese EV’s bereikt Europese markt

DoorMatthias Hautekiet

18 juni 2023

Langzaam maar zeker neemt China de Europese EV-markt over. De afgelopen maanden zetten steeds meer Chinese autoconstructeurs voet op Europese bodem, denk maar aan BYD, Aiways of Zeekr. Aan dat rijtje wordt u ook Omoda aan toegevoegd.

Foto’s © Chery

Omoda is een nieuw opgerichte dochteronderneming van het Chinese Chery. Het merk is in 1997 ontstaan en groeide ondertussen uit tot een grote speler in China. Ook Jaguar Landrover zag heil in het bedrijf en werkt met hen samen voor de productie van wagens bestemd voor de Chinese markt. Ondertussen strijkt het merk in steeds meer landen, over de hele wereld, neer. In 2024 jaar komt daar dus ook België bij.

Opnieuw een SUV

Voor de lancering in België zijn we alvast zeker van één model; de Omoda 5 EV. Deze ruime SUV heeft in China een batterij van 61 kWh. De energie geleverd aan de 224 pk elektromotor, moet je een bereik geven van om en bij de 400km. De Omoda 5 EV scoort met vijf sterren alvast uitstekend op het vlak van veiligheid. Over de prijs is voorlopig nog niets bekend. En ja, u heeft het goed gelezen. Deze nieuwe speler zal voornamelijk met (kleine) SUV’s op de markt komen. De druk op Audi, BMW, DS, Mercedes en Tesla wordt zo verder opgevoerd.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!