Mercedes stelt Concept CLA Class voor

DoorMatthias Hautekiet

7 september 2023

Tijdens IAA Mobility in München stelt Mercedes hun Concept CLA Class voor. Met een beoogd bereik van 750 km noemt Mercedes deze zelf een elektrische ‘hypermiler’.

De concept car die werd voorgesteld tijdens IAA Mobility in München zou al aardig in de buurt komen van het afgewerkte product. “De Concept CLA Class is de voorbode van een geheel nieuw, volledig elektrisch voertuigsegment. De nieuwe instap in de wereld van Mercedes-Benz Welt zal bestaan uit vier nieuwe modellen – een vierdeurs coupé, een shooting brake en twee SUV’s – elk met een aanzienlijk verbeterde productinhoud. De nieuwe modelfamilie richt zich met name op een generatie klanten die dat onmiskenbare Mercedes-Benz gevoel wil en belang hecht aan een royale uitrusting, meer comfort en veiligheid, state-of-the-art technologie en consequent doorgevoerde duurzaamheid”, aldus Ola Källenius, voorzitter van de raad van bestuur Mercedes-Benz Group AG.

Nieuw platform

De nieuwe modellen-reeks van Mercedes wordt gebouwd op het Mercedes Modular Architecture (MMA)-platform. Met dit 400 V platform is het mogelijk om in amper vijftien minuten tot 400 km bij te laden (bij 250 kW DC). Tenslotte kan je met dit platform bi-directioneel laden. Mercedes geeft aan dat de nieuwe CLA een actieradius van om en bij de 750 km (WLTP) moet halen. De aandrijving gebeurt door een elektromotor van 175 kW. Het geschat verbruik zou rond de 12 kWh / 100 km liggen. Bij een brandstofmotor zou dat 1l / 100 km betekenen.

Ook het design kreeg een serieuze upgrade. Zo is deze wagen een van de meest gestroomlijnde wagens die Mercedes ooit maakte. Net daarom dat ook het lage verbruik op tafel ligt. Verder is de iconische ster in de voorbumper en het panoramisch dak ingewerkt, waardoor het geheel een speciale uitstraling krijgt. Binnenin ziet de wagen er best modern uit en past Mercedes hun nieuwste infotainmentsysteem toe, de MB.OS. Deze concept EV past volledig in de Ambition 2039 strategie die het merk hanteert. Deze wagen is 40% minder CO2-vervuilend dan de huidige generatie modellen. In 2039 moeten alle wagens van Mercedes volledig CO2-neutraal zijn.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!