Onderweg met de CRIVIT Urban E-Bike X van Lidl

DoorRedactie

6 september 2023

Lidl heeft al een lange reputatie op het vlak van fietsen en E-Bikes. Begin juni kondigde de discounter aan dat ze mee zou stappen in de wereld van de Urban E-Bikes. De CRIVIT Urban E-Bike X is dan ook hun antwoord om premium uitziende E-Bikes voor een betaalbare prijs aan te kunnen bieden.

Wanneer je de CRIVIT Urban E-Bike X ziet staan, zie je meteen waarom deze past in het rijtje van de Urban E-Bikes. De fiets heeft met zijn strakke lijnen zelf vaag iets weg van een Tenways. De CRIVIT Urban E-Bike is beschikbaar in twee modellen. Het Y-model met doorstap frame in het beige en het X-model (voor de heren) in het zwart. Met een gewicht van 19,7 kg is de Urban E-Bike X best licht te noemen, daar dragen ook de plastic spatborden voor. Het geheel lijkt stevig en voelt ook best kwaliteitsvol aan. Verder lopen de remleidingen het kader in, waardoor je een strak geheel krijgt.

Groot bereik

De CRIVIT Urban E-Bike X wordt geleverd met een accu van 360 Wh, die volledig opgeladen is in 3,5 uur. De batterij zit weggewerkt in de zadelpen en is uitneembaar met een sleuteltje aan de snelspanner. Het systeem oogt nogal bruut en zal geen schoonheidsprijs winnen, maar is wel praktisch. Je kan dus gewoon je batterij (en zadel) meenemen naar binnen om deze op te laden. Zo heb je altijd een volle batterij en een droog zitvlak. Vooral het systeem om de batterij los te koppelen van de fiets is wat omslachtig, maar oefening baart kunst. Lidl garandeert een bereik tot 70km, maar tijdens de test bleek deze een stuk optimistischer te liggen. Wij reden steeds in de derde ondersteuningsstand (van de vijf) en haalden een bereik van zeker 85 km op één lading. In standje één of twee is dus nog verder fietsen.

Comfortabel fietsen

Deze urban E-Bike van Lidl is geschikt voor iedereen die houdt van een sportieve zithouding. Zit je liever rechtop, dan is het Y-model een betere kandidaat. Zoals veel budget E-Bikes beschikt deze fiets niet over versnellingen. De volledige ondersteuning wordt geleverd door een MIVICE achtermotor van 250 W. Deze levert 40 Nm koppel, wat meer dan voldoende is om die steile brug over te rijden. De mate van de ondersteuning wordt bepaald door de koppelsensor in de trapas. De geïntegreerde verlichting in de voorvork en het zadel zorgen voor een groot gebruiksgemak. De overbrenging op de achteras gebeurt door een riem in carbon die tot 20.000 km slijtvast en onderhoudsvrij is. De CRIVIT Urban E-Bike X bedien je aan de hand van twee knoppen op de bovenbuis. Witte leds duiden er het batterijniveau aan, terwijl blauwe leds tonen in welke van de vijf ondersteuningsstanden je juist zit. De locatie is wat ongelukkig gekozen en ook moeten we toegeven dat we een schermpje missen dat de snelheid aangeeft.

De CRIVIT Urban E-Bike is verkrijgbaar in de webshop van Lidl voor € 1.299 en is daarmee de goedkoopste urban E-Bike op de Belgische markt. Deze wordt voor reeds 98% gemonteerd geleverd: stuur rechtzetten en vastdraaien, pedalen vastschroeven, zadelhoogte instellen en je bent klaar voor vertrek! De E-Bikes worden binnen Europa (Tsjechië) gemonteerd.

CRIVIT Urban E-Bike X

EV-olution.be

De CRIVIT Urban E-Bike X is het antwoord van Lidl om premium uitziende E-Bikes voor een betaalbare prijs aan te bieden.
Batterij / bereik
Design
Ondersteuning
Prijs-kwaliteitsverhouding
Service (onderhoud en herstelling)

Totaal

De Crivit Urban E-bike is geen lelijke fiets. De specs zijn veelbelovend en ook de range zit zeker goed. Wel heeft hij wat designfouten, zoals de raar uitziende gesp om de batterij te verwijderen.

3.8

DoorRedactie

error: Piraterij is een misdrijf!