Volkswagen Group verstevigt greep op de fietsenmarkt

DoorMatthias Hautekiet

5 september 2023

Tijdens IAA Mobility in München kondigde Oliver Blume, CEO van de Volkswagen Group, aan dat ze verder gaan investeren in de E-Bike markt. Daarvoor gaat het bedrijf samenwerken met PON, de Nederlandse tegenhanger van D’Ieteren.

Fietsleasing wordt altijd maar populairder bij bedrijven als alternatief voor de vaak bekritiseerde bedrijfswagen. Tegen 2028 heeft de Europese fietsleasingmarkt een aandeel van bijna 10 miljard. Het overgrote merendeel van die fietsen zijn E-Bikes. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Volkswagen gaat investeren in het Nederlands PON dat onder meer eigenaar is van Gazelle en Veloretti. PON heeft enkele jaren terug de Bike Mobility Service (BMS) opgericht dat in België, Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Zweden en de VS actief is. BMS faciliteert fietsleasingen voor meer dan 20.000 bedrijven. Volkswagen Financial Services heeft nu een aandeel van 49% gekocht in het bedrijf om samen hun greep op de Europese markt en ver daarbuiten verstevigen. Via het netwerk van Volkswagen Financial Services kan PON volledige Europa en de VS bereiken. Zo kunnen nog meer bedrijven in nog meer landen binnenkort een van de 27 fietsenmerken van PON leasen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!