Ontdek de nieuwe Renault Scenic E‑Tech electric

DoorMatthias Hautekiet

5 september 2023
Renault Scénic E-tech Electric

In navolging van de Megane is het nu de beurt aan de Scenic om zichzelf opnieuw uit te vinden als boegbeeld van de nieuwe generatie volledig elektrische auto’s van Renault. De compleet nieuwe Scenic E-Tech electric is ontworpen voor gezinnen met de behoefte om te gaan en staan waar zij willen, in alle veiligheid. De nieuwkomer past naadloos in het strategische plan Renaulution: hij is elektrisch en eigentijds, zit boordevol nuttige en intuïtieve technologie en is bovendien duurzamer ontworpen. De wagen werd aan het grote publiek voorgesteld tijdens IAA Mobility in München.

De nieuwe Scenic E-Tech electric is gebouwd op het CMF-EV platform dat is ontwikkeld door de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Het ontwerp is gedurfd: ondanks de relatief korte wielbasis is de ruimte binnenin ongeëvenaard. Dat is mede mogelijk gemaakt door de compacte afmetingen van de batterij (die een capaciteit heeft tot 87 kWh). Bovendien brengt dat een gunstige gewichtsverdeling met zich mee. De elektromotor levert een vermogen tot 160 kW (220 pk), waarmee de nieuwe Scenic niet alleen wendbaar en levendig is, maar ook geschikt is voor elke rit. Net als alle voorgaande generaties biedt de nieuwste generatie comfort voor alle passagiers, zonder verlies van bagageruimte (545 liter). Het verduisterende Solarbay glazen dak en de hightech armsteun maken de uitgebreide reeks aan comfort verhogende voorzieningen compleet.

De nieuwe Renault Scenic E-Tech electric wordt de eerste elektrische auto van Renault die beschikbaar is in de uitvoering Esprit Alpine, die een opwindend vleugje sportiviteit toevoegt aan een veelomvattend totaalpakket. De assemblage vindt plaats in de fabriek in Douai (ElectriCity). De marktintroductie staat gepland voor begin 2024.

(persbericht)

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!