De Tesla Model 3 in een nieuw kleedje

DoorMatthias Hautekiet

3 september 2023

Zes jaar is het al dat de Tesla Model 3 rondrijdt. Tesla vond het dan ook tijd om het model een upgrade te geven. Upgrade mag je hier best letterlijk nemen, gezien de Model 3 zo goed als volledig verandert.

De Tesla Model 3 werd grondig hertekend. Scherpere lijnen vooraan en opzij verlagen niet alleen het windgeluid, maar komen ook de luchtweerstand ten goede. Deze daalt van 0,23 naar 0,219. Een daling van net geen vijf procent. Hierdoor stijgt het bereik van 491 km naar 513 km. Bij de Long Range variant met vierwielaandrijving stijgt het bereik van 614 km naar 629 km.

Meer waar voor je geld

Tesla krijgt vaak kritiek op hun interieur. Of zoals Thierry Geerts, countrymanager van Google in België en Luxemburg, zei bij De Tijd: “Fans van perfect afgewerkte auto’s moeten geen tesla kopen. De essentie is de technologie“. Daar probeert Tesla ook iets mee te doen. Zo wordt er nu gekozen voor afwerking in aluminium en textiel van betere kwaliteit. Akoestisch glas moet dan weer voor extra rust zorgen in de wagen. Het infotainmentsyteem blijft een 15,4″-groot scherm, maar de rand eromheen werd verkleind, waardoor je een groter aanraakveld krijgt. Ook de passagiers op de achterbank krijgen een klein 8”-groot scherm om het klimaat te regelen en zichzelf te entertainen. Verder zijn de hendels rondom het stuur verdwenen. In de plaats krijg je extra knoppen en schakelaars met haptische feedback op het stuurwiel. Zelfs de richtingaanwijzers van de vernieuwde Tesla Model 3 bedien je nu vanop het stuur.

Tesla blijft prijzen drukken

De vernieuwde Tesla Model 3 is nu al te bestellen vanaf € 45.970, hiervoor krijg je dus een betere versie voor hetzelfde geld. Ook de prijs van de Model 3 Long Range blijft met € 53.970 ongewijzigd. Leveringen starten in de loop van november. Daarnaast worden ook de prijs van de Tesla Model S en Model X sterk verlaagd. Zo kost de Tesla Model S Dual Motor All-Wheel Drive nog maar € 95.970, een daling van € 10.000. De Model X daalt dan weer van € 114.970 naar € 100.970.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!