Formula E: de top drie aan het woord

DoorMatthias Hautekiet

30 juli 2023

Het 2022/23 ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap zit er op. Tijdens een regenachtige laatste race van het seizoen wist Nick Cassidy zijn pole positie te verzilveren. Mitch Evans werd tweede en Jake Dennis derde. Opvallend genoeg zijn het ook deze drie namen die de top drie van het rijdersklassement bezitten.

Foto © Momenol Images / Jens Mommens

Jake Dennis (Andretti) – derde tijdens de race en kersvers wereldkampioen

“Ik heb afgelopen nacht heel goed geslapen en het kon mij vandaag dan ook niet schelen waar ik zou finishen. Ik zou gewoon fun hebben. Tijdens de vrije training zat de balans van de wagen niet goed. Ik was dan ook blij dat ik tijdens de kwalificaties kon meestrijden. Daar kon ik echter niet op tegen de performance van Nick en Mitch. Tijdens de rest was niet crashen mijn enige zorg. Ik ben dan ook blij dat ik opnieuw op het podium mag staan. Het is trouwens geen toeval dat wij drie zowel tijdens de race als in het kampioenschap bovenaan staan. Wat de condities ook waren, wij drie stonden er zo goed als elk weekend. We hebben elkaar gepusht waar nodig en mogen dan ook trots zijn op wat we bereikt hebben. Nu wil ik enkel nog Porsche bedanken voor hun fantastische aandrijflijn en genieten van twee maanden rust voor we naar de testdagen in Valencia trekken.”

Nick Cassidy (Envision) – winnaar van de race en tweede in het kampioenschap

“Ik ben tevreden met de overwinning vandaag. De eerste rondes na de tweede herstart waren oke en toen is mijn vertrouwen gaan groeien. Natuurlijk kan ik niet volledig genieten van deze overwinning. Ik zou liegen moest ik niet teleurgesteld zijn over het rijderskampioenschap, maar ik ben blij dat ik de nodige punten heb kunnen scoren voor het team. Het winnen van het kampioenschap bij de teams is een bedanking voor hun inzet de voorbije jaren. Ik heb hen leren kennen en mij verder kunnen ontwikkelen. Ze gaven mij ook de vrijheid om dingen op mijn manier te doen.”

Mitch Evans (Jaguar) – tweede tijdens de res en derde in het kampioenchap

“Nick was supersterk tijdens de race en we waren zeker aan elkaar gewaagd. Soms was hij sneller, soms ik. Ik moest dus hopen dat hij een fout zou maken, zodat ik ervan kon profiteren. Ik ben eigenlijk vooral verbaasd dat er geen incidenten zijn gebeurd in deze verschikkelijke omstandigheden. Het is voor mij opnieuw “hopelijk volgend jaar”, maar we mogen toch trots zijn op dit seizoen. Ik ben vier keer gewonen en stond meerdere keren op het podium. Dat ik opnieuw kans maakte op de tiel is al heel sterk. Voor volgend jaar moeten we vooral hopen dat we het meteen goed doen. Ik heb tijdens de eerste races heel wat punten laten liggen en dat heeft mij mogelijk het kampioenschap gekost.”

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!