FE Londen: Jaguar aandrijflijn topt de timings tijdens derde oefensessie

DoorMatthias Hautekiet

30 juli 2023

Mitch Evans (Jaguar) zet de snelste ronde, 1:10.152, neer tijdens de derde en laatste vrije training van het seizoen. Zijn teamgenoot Sam Bird eindigt als tweede (1:10.223). Sebastien Buemi (Envision) zet de derde tijd (1:10.404) neer. Alvast een goed begin voor de jaguar aandrijflijn. Stoffel Vandoorne (DS) zet een negentiende tijd (1:11.226) neer.

Foto © Momenol Images / Jens Mommens

Ondertussen is Sérgio Sette Câmara (NIO333) het nieuwste slachtoffer van de FIA. Tijdens de tweede rode vlag werd de opdracht aan het team gegeven om de beschadigde voorvleugel te vervangen. Het team weigerde dit te doen, gezien de neus al stuk was voor de eerste rode vlag en veilig werd bevonden door het team. De FIA oordeelde dat de tijd waarop de vleugel al stuk was niet van belang was. Het team moet elke order van de FIA volgen. De straf die Câmara en zijn team kregen is dan ook bijzonder zwaar. De rijder, die als vijfde over de eindmeet kwam, wordt gediskwalificeerd van de race. Ongehoord, zeker omdat ander rijders met gelijkaardige schade gewoon mochten blijven rijden.

Om 13u30 volgen nog de kwalificaties. De allerlaatste race van het seizoen start iets na 18 uur. Het lijkt erop dat we een droge race zullen krijgen, al is de kans op een regenbui in de slotfase niet onbestaand.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!