FE Londen: Cassidy start vanaf pole voor eerste race van het weekend

DoorMatthias Hautekiet

29 juli 2023

Nick Cassidy (Envision) vertrekt straks vanaf de polepositie in de Londen E-Prix om te strijden voor het kampioenschap. Cassidy reed een uitstekende kwalificatie en domineerde ook in elk duel. Jake Dennis (Andretti), die het kampioenschap leidt, start vanaf de tweede plek door een grid straf voor Mitch Evans (Jaguar). Sébastien Buemi (Envision) start vanaf plaats drie.

In de groepskwalificaties zetten Dennis, Mortara (Maserati), Câmara (NIO333) en Evans als eerste een snelle tijd neer in groep A. Het DS Penske team bengelt dan nog achteraan. Maar tijdens een tweede run worden de tijdsaanduidingen grondig doorheen geschud. Dennis, Evans, Vandoorne (DS) en Rast (McLaren) mogen door naar de duels. In Groep B misrekent Nick Cassidy zich en gaat zo rechtdoor ter hoogte van de attack mode. Maar, hij heeft nog genoeg tijd op de teller om nog een rondje te doen. Hierbij vliegt hij over het circuit en is hij zelfs een tiende van een seconde sneller dan Dennis in groep A.

Tijdens het eerste duel nemen Stoffel Vandoorne en Mitch Evans het tegen elkaar op. De Jaguar-rijder is duidelijk sneller, waardoor Vandoorne bijna een halve seconde later over de eindmeet komt. Jake Dennis verloor nog nooit een duel dit seizoen, maar moest vandaag toch de duimen leggen tegen Mitch Evans. Dennis verloor bijna twee tienden door overstuur in bocht dertien, waarna hij nog enkele fouten maakte toen hij de verloren tijd wilde inhalen. De Andretti-rijder is desondanks blij dat hij op de tweede rij startplek. Tenslotte won Evans nog het finale duel tegen Nick Cassidy met twee honderdsten van een seconde. Hij kreeg echter nog een gridstraf van vijf plaatsen door een incident tijdens de tweede race in Rome.

Voorlopige startvolgorde
 1. Nick Cassidy (Envision)
 2. Jake Dennis (Andretti)
 3. Sébastien Buemi (Envision)
 4. Dan Ticktum (NIO333)
 5. René Rast (McLaren)
 6. Mitch Evans (Jaguar) – gridstraf van vijf plaatsen
 7. Pascal Wehrlein (Porsche)
 8. Stoffel Vandoorne (DS)
 9. Sam Bird (Jaguar)
 10. Norman Nato (Nissan)
 11. Edoardo Mortara (Maserati)
 12. Nico Müller (Abt Cupra)
 13. Jean-Éric Vergne (DS)
 14. Maximilian Günther (Maserati)
 15. André Lotterer (Andretti)
 16. Sacha Fenestraz (Nissan)
 17. Antonio Felix da Costa (Porsche)
 18. Jake Hughes (McLaren)
 19. Sérgio Sette Câmara (NIO 333)
 20. Lucas di Grassi (Mahindra)
 21. Robin Frijns (Abt Cupra)
 22. Roberto Merhi (Mahindra)

De race start straks om 18u03.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!