FE Rome: Mitch Evans snelste in laatste training van het weekend

DoorMatthias Hautekiet

16 juli 2023

Mitch Evans (Jaguar), die gisteren de eerste race van het weekend won, zette vandaag verder in op dat elan door de snelste ronde (1:37.561) neer te zetten in de derde vrije training. Met de kennis van gisteren op zak, zijn de tijden vandaag nog een stuk sneller dan gisteren. Op twee en drie volgen Sébastien Buemi (Envision) en Maximilian Günther (Maserati). Beide rijders zetten een stevige 1:37.663 op de klok. Stoffel Vandoorne (DS) eindigt elfde met 1:38.267. Het wordt vandaag nog warmer dan gisteren, waardoor ook het track dus sneller opwarmt. Het managen van de banden zal dus cruciaal worden tijdens de race deze middag.

Om 10u40 volgt de tweede kwalificatie van het weekend. De veertiende ronde van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap start om 15u03.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!