FE Rome: Mitch Evans snelste tijdens tweede vrije training

DoorMatthias Hautekiet

15 juli 2023

Mitch Evans (Jaguar) zette de snelste tijd neer tijdens de tweede vrije training van het raceweekend in Rome. Met 1:37.881 is hij bijna een halve seconde sneller dan de snelste tijd tijdens de kwalificaties vorig jaar. De eerstvolgende rijder die we na 6 honderdsten hem terugvinden is Jake Dennis (Andretti) met 1:38.494. Evans is dus goed op dreef om zijn dubbele overwinning van vorig jaar te herhalen, al is dat natuurlijk nooit zeker in het onvoorspelbaarste kampioenschap ter wereld.

Foto © Momenol Images / Jens Mommens

Met 1 duizendste tussen António Félix da Costa (1:38.638) en Pascal Wehrlein (1:38.639) op de derde en vierde stek, bewijst ook Porsche dat ze een goed pakket bijhebben dit weekend. Na hen volgen nog Edoardo Mortara (Maserati – 1:38.681), André Lotterer (Andretti – 1:38.692) en Sébastien Buemi (Nissan – 1:38.695). Onze landgenoot Vandoorne (DS) eindigde als achtste met 1:38.753. Maximilian Günther (Maserati – 1:38.772) en Jean-Éric Vergne (DS – 1:38.870) ronden de top tien af. De tweede vrije training voor de 2023 Rome E-Prix verliep rustig. Al zochten de rijders duidelijk de limieten van hun wagens op met vele gele vlaggen tot gevolg.

Om 10u40 volgt de eerste kwalificatie van het weekend. Met alsmaar oplopende temperaturen zal het een grote uitdaging worden voor de teams. De race start later vandaag om 15u03.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!