Veloretti lanceert nieuwe generatie E-Bike

DoorMatthias Hautekiet

22 juni 2023

Het Nederlandse Veloretti, bekend om zijn minimalistische ontwerpen, lanceert de volgende generatie E-Bikes. Ontdek de Veloretti Electric Two, bekroond met de prestigieuze 2023 Red Dot Design Award.

De Electric Two wordt in twee verschillende versies op de markt gebracht. De Ivy met een instapframe en de Ace met een hoog kader. Qua looks lijken de Ace en Ivy Two sterk op hun voorhangers. Alleen zijn ze nog wat strakker en heeft Veloretti nog meer moeite gedaan om het kabelwerk zo goed mogelijk te integreren. Daarnaast krijg je ook nog meer keuze vrijheid bij de kleurkeuze. Waar de Ace en Ivy in drie kleuren beschikbaar waren, krijgen hun opvolgers er vier. De Ace Two en Ivy Two zijn beide verkrijgbaar in het mat zwart, grafiet of ‘Dune’. Bij de Ace Two kan je ook kiezen voor het gekende ‘Jet Black’. ‘Pebble Grey’ is dan weer de unieke kleur voor de Ivy Two

Hoogtechnologische upgrade

Onderhuids heeft deze E-Bike een grote technologische upgrade gekregen. Zo is de makkelijk uitneembare accu vergroot van 504 Wh naar 540 Wh. Het bereik van deze batterij blijft tussen de 60 en 120km, afhankelijk van de gekozen ondersteuning, liggen. De 250 W Bafang middenmotor levert een krachtige, maar natuurlijke ondersteuning. De motor en trappers zijn verbonden met het achterwiel doormiddel van een onderhoudsvrije Gates carbon riemaandrijving. Voor de versnellingen koos Veloretti voor de nieuwste generatie automatische versnellingen van Eviolo. Hierdoor zit je altijd in de juiste versnelling en moet je zelf niet schakelen. Ga je nu naar de bakker om de hoek of maak je een fietstocht in de Ardennen, dan ben je zeker dat de ondersteuning zich zal aanpassen aan jouw trapkracht om zo een soepele ervaring te garanderen.

Veiligheid voorop

Máár, de grootste nieuwigheid is het geïntegreerde stuur display. Hiermee kan je de verlichting, cadans en snelheid regelen. Ook je ritgegevens zoals afstand, je route dankzij de ingebouwde GPS en zelfs het weer vindt je er terug. Je gsm met Veloretti app kan je voortaan dus gewoon in je broekzak houden. Het display bedien je met nieuwe duimknoppen op het stuur. Bij het remmen krijg je een heus remlicht, waardoor ander weggebruikers meteen doorhebben dat jij aan het vertragen bent.

Tenslotte brengt Veloretti ook een primeur op de E-Bike markt. Met de nieuwe Safety Tracking-functie kan je in een onveilige situatie je vrienden, familie of partner een sms sturen met je laatste gekende locatie. Gewoon even vier seconden op de uiterst rechtse knop drukken en je live locatie wordt één uur lang met hen gedeeld.

De Veloretti Ace en Ivy Two zijn nu beschikbaar vanaf € 3.299. Voor de levering moet je op een drie- tot viertal weken rekenen. Testritten zijn momenteel enkel beschikbaar in Amsterdam maar later volgen nog Antwerpen, Berlijn, Düsseldorf, Hamburg en München. Binnenkort gaan ook wij de Ace Two aan een heuse test onderwerpen. Houd dus zeker onze website in de gaten voor meer.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!