Citroën ë-Berlingo populairste bedrijfswagen in C-Van segment

DoorMatthias Hautekiet

14 juni 2023

Citroën heeft er een goede eerste vijf maanden van het jaar opzitten. Sinds eind mei is hun Berlingo de populairste kleine bedrijfswagen in het C-Van segment. De lichte bestelwagen heeft een marktaandeel van 20%. Voor de elektrische variant doet de Franse constructeur het nog beter. De ë-Berlingo heeft een marktaandeel van 36% en is hiermee de populairste 100% elektrische kleine bestelwagen. Qua bereik is deze wel wat beperkter tot 275 km. De 50 kWh batterij kan opgeladen worden tegen 7,5 kW of 11 kW (AC) of 100 kW (DC). Citroën geeft een garantie dat er na acht jaar of 160.000 km nog minimaal 70% van de volledige batterijcapaciteit beschikbaar moet zijn.

Foto © Citroën

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!