Dan toch een Brussels autosalon in 2024

DoorMatthias Hautekiet

10 juni 2023
Toyota RAV4 Hybride at the Brussels Motor Show 2023 from 13 to 22 January 2023 - Brussels Expo - Heysel, Brussels, Belgium

Na het wegvallen van het door Febiac georganiseerde autosalon, is er een nieuwe versie in de maak. Eventorganisator 402 Automotive zal in januari een autoshow organiseren op de Heizel.

402 Automotive is geen onbekende. In Nederland, en ook daarbuiten, organiseren ze al 25 jaar shows. U kan ze misschien kennen van de JapFest of Supercar Madness. Momenteel lopen gesprekken met meerdere constructeurs om te polsen naar hun interesse. Volgens de organisator is deze alvast groot. Het nieuwe autosalon zal gepromoot worden als Europese Autoshow, gezien de locatie in de hoofdstad van de Europese Unie. Naast de introductie en presentatie van diverse automerken, zal er veel aandacht zijn voor super- en hypercars uit binnen- en buitenland, autosport en performance cars. Maar ook motoren komen terug in de nieuwe auto- en motorbeurs.

Wij hebben alvast twijfels bij het succes van dit event, gezien de organisatie niet bekend staat om de meerwaarde zoeker te bereiken. Ons lijkt het eerder een tweede Essen Motor Show, dan een event waar toekomstige kopers terecht kunnen om te auto-shoppen. De organisator garandeert aandacht voor EV’s, maar de nadruk lijkt meer op super- en hypercars te liggen. De organisator geeft immers zelf toe dat het hun doel is om bezoekers in extase te brengen met het geluid van motoren en uitlaten. Een echte meerwaarde voor zij die de nieuwste EV’s willen aanschouwen, lijkt het dus niet te worden.

De eerste editie van de Motorshow gaat van 17 tot en met 21 januari door op de Heizel in Brussel.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!