24H Le Mans: Toyota topt eerste vrije training

DoorMatthias Hautekiet

7 juni 2023

Toyota Gazoo Racing topt de rondetijden tijdens de eerste vrije training in Le Mans. De snelste tijd, 3:27.742, werd gezet in de #8 Toyota. In de zusterwagen #7 was het Jose Maria Lopez die met 3:28.290 de 1-2 voor Toyota binnenhaalt. Opvallend, gezien de wagens tijdens de testdagen veel hinder ondervonden door de veranderde BoP. De derde tijd werd gezet door de #2 Cadillac met Earl Bamber achter het stuur. Hun wagen eindigt voor Porsches #75 en #6 en de Peugeots #94 en #93.

Foto © Momenol Images / Jens Mommens

De sessie werd twee maal onderbroken. De eerste rode vlag werd veroorzaakt door een crash in Tertre Rouge waarbij de #777 D’Station Racing Aston Martin en de #13 TDS Racing LMP2 getakeld moesten worden. De #777 maakte eerder contact met de vangrail, waarna de #13 hem niet meer kon ontwijken. De volgende onderbreking werd vier minuten voor het einde veroorzaakt door #33 Corvette met Nicolas Varrone achter het stuur. De sessie werd niet meer herstart.

Na deze eerste trainingssessie van drie uur volgt om 19u00 nog de kwalificatietraining. Daarna krijgen we nog een tweede vrije training om 22u00, die tot middernacht duurt.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!