FE Jakarta: drie op een rij voor Maximilian Günther

DoorJens Mommens

4 juni 2023

Maximilian Günther (Maserati) sluit zijn dominerende weekend in Jakarta af met een overwinning. De Duitser kon dit maal zijn polepositie wel verzilveren en mag voor de derde keer in zijn Formula E -carrière naar de hoogste trede van het podium. Het is de eerste overwinning voor Maserati in de Formula E en ook de eerste overwinning in eenzitters voor het merk sinds 1957, met Juan Manuel Fangio in de F1. Alsook is het de eerste keer dit seizoen dat een race gewonnen wordt door de polesitter. Jake Dennis (Andretti) werd opnieuw tweede. Mitch Evans (Jaguar) sluit het podium af met de derde plaats.

In het begin van de race zagen we vooral veel energy saving, gezien de race 2 ronde langer was dan gisteren. Aan de kop waren er opnieuw veel wissels voor de leiding van de race. Leider in het kampioenschap Nick Cassidy (Envision) had licht contact met Pascal Wehrlein (Porsche). Dit resulteerde in een gebroken voorvleugel, en de Kiwi zakte hiermee terug naar de laatste plaats.

Sérgio Sette Câmara (NIO333) en Sam Bird (Jaguar) zijn de race niet kunnen starten door technische problemen. Zij moesten nog voor de start van de race van de grid geduwd worden. Ook David Beckmann (Andretti) kon de race niet uitrijden door problemen met de ophanging na een aanrijding met Lucas di Grassi (Mahindra). Vlak voor de finish reed ook Jake Hughes (McLaren) de pitlane in.

Stoffel Vandoorne (DS Penske) had opnieuw een goede start maar zag alle actie voor zijn neus gebeuren vanaf P5. In ronde 33 moest Stoffel het opgeven, na een gebrek aan snelheid door een probleem met de ophanging, tegen Sacha Fenestraz (Nissan), Norman Nato (Nissan) en uiteindelijk ook Pascal Wehrlein (Porsche). Een ronde later ging ook Da Costa (Porsche), Mortara (Maserati) en Ticktum (NIO333) aan hem voorbij. Hierdoor zakte de landgenoot van P4 terug naar P10. In de laatste ronde kon Vandoorne nog voorbij aan Ticktum (NIO333) en reed als negende over de finish. Geen feest voor DS in hun honderdste race gezien ook Jean-Eric Vergne zijn voorvleugel eraan ging en gewisseld moest worden.

In het kampioenschap staat Pascal Wehrlein (Porsche) opnieuw aan de leiding met 134 punten. Op één puntje achterstand volgt Jake Dennis (Andretti). Plaats drie is voor Nick Cassidy (Envision) met 128 punten. Stoffel Vandoorne staat pas op de elfde plaats met 42 punten.

De volgende race vindt plaats op 25 juni in Portland, USA, met een racestart om 02.03u.

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!