100 races voor DS Automobiles!

DoorJens Mommens

31 mei 2023

Voor het merk DS Automobiles en de wereld van de Formule E markeert dit weekend een zeer belangrijke verjaardag. Op zondag 4 juni, tijdens de tweede race van de Jakarta E-Prix, start de Franse fabrikant voor de 100e keer sinds het begin van hun deelname aan het 100% elektrische kampioenschap een Formule E-race.

DS Automobiles startte in 2015 (seizoen 2) en heeft zijn stempel gedrukt op de geschiedenis van de elektrische autosport met drie generaties Formule E wagens. Op weg naar zijn 100e race heeft het merk vier kampioenstitels (inclusief team- en coureurstitels), 16 overwinningen, 47 podiumplaatsen en 22 pole positions op zijn naam staan.
Om deze verjaardag te vieren, rijden regerend wereldkampioen Stoffel Vandoorne en Jean-Eric Vergne, de enige tweevoudig kampioen in de geschiedenis van de sport, in een DS E-TENSE FE23 met een speciaal voor deze gelegenheid ontworpen livery. De Fransman, die ook ambassadeur is van DS Automobiles, zal een helm dragen in dezelfde kleuren.

Met twee dubbele titels (in 2019 met Jean-Eric Vergne en 2020 met Antonio Félix Da Costa) en een podium in vrijwel elke andere race gedurende een periode van bijna acht jaar, heeft DS Automobiles zich gevestigd als de meest bekroonde fabrikant in de Formule E.

Het verhaal van DS Automobiles blijft zich ontvouwen, en het lijdt geen twijfel dat de twee races van de Jakarta E-Prix op 3 en 4 juni het toneel zullen zijn van nog meer mooie prestaties van het Franse team!

“We zullen in Jakarta een historisch en ontroerend moment beleven voor ons allemaal. Allereerst wil ik iedereen bedanken die met zoveel passie en talent heeft bijgedragen aan dit buitengewone evenement. Het vieren van 100 races in de Formule E is echt een mijlpaal, en om dat te doen met de staat van dienst die we hebben opgebouwd is een bron van grote trots. Een paar jaar geleden besloot DS Automobiles zijn competitieafdeling DS Performance op te richten en deel te nemen aan het ABB FIA Formula E World Championship. Dit bleek een strategische en succesvolle keuze. Dankzij de vele overwinningen die we in de loop der jaren hebben behaald, is de reputatie van DS Automobiles aanzienlijk gegroeid en hebben we ook de technische ervaring opgedaan die ons helpt om de elektrificatie van het hele merk te ondersteunen en te versnellen. Tegenwoordig blijven de Gen3 eenzitters van DS Performance een uitstekend onderzoekslaboratorium om de volgende generatie elektrische wegauto’s voor te bereiden. Vanaf 2024 zullen alle nieuwe auto’s van DS Automobiles 100% elektrisch zijn.”

Eugenio Franzetti, directeur DS Performance

Kerncijfers sinds DS Automobiles de Formule E vervoegde:

  • 98 races
  • 4 kampioenschapstitels
  • 16 overwinningen
  • 47 podiumplaatsen
  • 22 pole positions

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!