IONITY opent laadstation aan het Gardameer

DoorJens Mommens

20 mei 2023

IONITY heeft officieel haar tot nu toe grootste oplaadstation geopend, in Affi aan het Gardameer, in aanwezigheid van de Vice President van de Regio Veneto, de president van de provincie Verona en de burgemeester van Affi. Met in totaal 28 oplaadstations verspreid over heel Italië beheert IONITY nu ook één van de grootste snellaadnetwerken voor elektrische voertuigen in het land.

Het nieuwe IONITY-station ligt vlak bij de afrit van de snelweg A22/E45 “Lago di Garda Sud” en dus op een strategisch kruispunt in Europa, bij de meren van Noord-Italië en het zuiden van Italië. De 18 snelladers met hun iconische ontwerp bieden tot 350 kW laadcapaciteit en zijn bedekt met zonnepanelen op het dak. De zonne-energie die ermee wordt opgewekt kan worden gebruikt voor de laders zelf of naar behoefte aan het plaatselijke elektriciteitsnet worden geleverd. Tijdens het opladen kunnen klanten profiteren van de vele diensten en voorzieningen van het nabijgelegen winkelcentrum.

“Affi vertegenwoordigt het hart van koolstofneutraal elektrisch reizen in Noord-Italië en daarbuiten” aldus Elena Airoldi, Country Manager Italië van IONITY. “De locatie vormt de perfecte toegang tot het Gardameer en is tegelijkertijd een ideale tussenstop voor lange afstandsreizen naar het noorden of zuiden.”

De gemeente Affi is niet alleen een bijzondere reisbestemming. Ze hebben ook met succes aangetoond hoe gemeentelijke investeringen in hernieuwbare energie en elektrische mobiliteit de CO2-uitstoot kunnen verminderen en tegelijkertijd de economische groei kunnen bevorderen. Zo kan Affi nu al bijna volledig zelf in haar energiebehoefte voorzien.

“Dit nieuwe IONITY-station in onze gemeente is een belangrijk element van duurzame mobiliteit en zal zowel consumenten als regionale bedrijven ten goede komen”, verklaart de burgemeester van Affi, Marco Giacomo Sega. “Dankzij de vooruitziende blik van het bestuur dat al vroeg besloot om te investeren in duurzame energie en de daarmee verbonden diensten, hebben we de afgelopen jaren honderden nieuwe bedrijven, waaronder handel, industrie en dienstverlening, naar het gemeentelijk gebied gehaald.”

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!