Chargemap en Allego slaan handen in elkaar

DoorJens Mommens

17 mei 2023

Chargemap en Allego hebben een samenwerkingsovereenkomst aangekondigd om de implementatie van elektrische voertuigen te bevorderen door naadloze en betrouwbare laadervaringen aan te bieden.

Als onderdeel van de samenwerking zal Chargemap, een platform dat locatie- en betaaldiensten voor laadstations aanbiedt, zijn applicatie in real-time updaten met informatie over Allego laadpunten, zodat gebruikers toegang hebben tot de meest actuele informatie. De samenwerking zal EV-bestuurders in staat stellen om gemakkelijk op te laden bij elk openbaar Allego laadstation, de beschikbaarheid in real-time te controleren en deze te integreren in de Chargemap routeplanner.

Aangezien de vraag naar EV-laders blijft groeien, biedt dit partnerschap tussen Chargemap en Allego een oplossing om ervoor te zorgen dat EV-bestuurders toegang hebben tot een netwerk van laadstations waarop ze kunnen vertrouwen. Door rechtstreeks verbinding te maken met Allego’s laadinfrastructuur, willen beide bedrijven EV-bestuurders een naadloze en probleemloze laadervaring bieden. Bovendien zullen beide bedrijven via dit partnerschap werken aan het optimaliseren van hun meerwaarde voor locatie-eigenaren/beheerders en EV-bestuurders.

“We zijn verheugd om samen te werken met Chargemap om onze oplaadstations toegankelijker te maken voor hun abonnees. Door samen te werken, zullen we innovatieve oplossingen blijven ontwikkelen die elektrische mobiliteit aantrekkelijker maken voor bestaande en potentiële nieuwe locaties en die een EV-rijdersgerichte laadervaring ondersteunen.”

Mathieu Bonnet, CEO van Allego

Allego is één van de leiders in laadinfrastructuuroplossingen, met meer dan 34.000 operationele openbare oplaadpunten op de pan-Europese markt. Het bedrijf definieert interoperabiliteit als de mogelijkheid voor alle EV-bestuurders om toegang te krijgen, op te laden en te betalen bij elk openbaar oplaadpunt, en zijn netwerk is compatibel met meer dan 280 MSP’s. Bonnet vervolgt: “Allego verwelkomt de Chargemap-abonnees om ons brede scala aan laadlocaties in heel Europa te bezoeken, en we geloven sterk in de toegevoegde waarde van Chargemap, die de laadervaring voor EV-rijders op tal van manieren verrijken.”

“Ons doel is om de laadervaring voor EV-rijders in heel Europa te verbeteren. Door een directe verbinding met Allego, kunnen we meer betrouwbare en up-to-date informatie over hun laadstations aanbieden aan onze gebruikers. Dit partnerschap stelt ons ook in staat om de dekking van oplaadpunten in de Chargemap App te blijven uitbreiden, die momenteel meer dan 800 verschillende netwerken en meer dan 500.000 oplaadpunten in Europa telt.”

Yoann Nussbaumer, CEO van Chargemap

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!