FE Berlijn: Tictum krijgt straf na incident met Vandoorne

DoorMatthias Hautekiet

22 april 2023

Tijdens de zevende ronde van het ABB FIA Formula E Kampioenschap in Berlijn kwam het tot een aanvaring tussen Stoffel Vandoorne (DS) en Dan Ticktum (NIO 333). In een gevecht om de zevende plaats probeerde Vandoorne Ticktum in te halen. De de Brit liet echter geen ruimte waardoor Vandoorne “geplet” werd tussen de wagen van Ticktum en de muur. Beider rijders liepen heel wat schade op en moesten hun race staken. De NIO-rijder kreeg voor het voorval een gridstraf van vijf plaatsen voor de race van morgen en twee strafpunten bij op zijn licentie.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!