FE Berlijn: stemmen na de race

DoorMatthias Hautekiet

22 april 2023

Na afloop van de spektakelrace in Berlijn, waarbij er maar liefst 190 inhaalbewegingen waren en acht verschillende leiders van de race, spraken wij met enkele rijders over hun race. Naast de top drie, Mitch Evans (Jaguar), Sam Bird (Jaguar) en Maximilian Günther (Maserati), naam ook Stoffel Vandoorne (DS) even de tijd om met ons te spreken.

Mitch Evans – Jaguar

“Deze overwinning voelt heel erg goed. We wisten dat het mogelijk was, met een start in de top tien. De race vandaag was lastig, maar het is ons gelukt. Fantastisch werk van het team. De pace zat goed. Het is nog moelijk te zeggen hoe dit onze race van morgen gaat beïnvloeden. De voorspelde regen zal voor verrassingen zorgen”.

Sam Bird – Jaguar

“De beste dag ooit dit seizoen. Het was een lastige race, maar we hebben deze moelijke “schaakwedstrijd” tot een goed eind gebracht. We wisten dat we snel waren, maar het lukte ons niet altijd om ook goede resultaten te leveren. Vandaag is dat dus eindelijk gelukt”.

Maximilian Günther – Maserati

“Ik ben heel erg blij dat ik op het podium sta. Het is een hele opluchting om dit waar te maken in mijn thuisland. De afgelopen races zijn we in onszelf blijven geloven en pushen om het beter te doen. Het doel vandaag was om punten te scoren. Dat we daarbij nog op het podium eindigen, is dan ook mooi meegenomen”

Stoffel Vandoorne – DS

“Ik had een goede start, maar had beslist om op P3, P4 aan te houden en zo mijn energie te managen. Het begin van de race was dan ook best oke. Bij de tweede attack mode ben ik wel veel verloren. Bij het wapenen ervan zakte ik een viertal plaatsen, maar door de safety car kon ik mijn attack mode niet gebruiken en dus ook de verloren posities niet goedmaken. We hadden deze safety car ook totaal niet verwacht omdat beide wagens (die van Camara en Rast, nvdr.) al weg waren. Het is dan ook dubbel zo frustrerend dat ik niet wist te finishen. Onze volledig focus ligt nu op de race van morgen. Vooral de voorspelde regen kan voor de nodige fun zorgen”.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!