NIO ET5 nu leverbaar in Nederland

DoorJens Mommens

31 maart 2023

NIO heeft vandaag in Nederland de eerste ET5 overhandigd. De snel groeiende line-up van het merk bestaat inmiddels uit drie elektrische modellen, die sinds vorige week zijn te ervaren in het nieuwe NIO House in Rotterdam. 

De nieuwe elektrische sportsedan van NIO is ontworpen volgens het ‘Design for Autonomous Driving’-concept en valt daarmee net als de eerder gelanceerde ET7 en EL7 op met zijn pure en precieze lijnen, organische accenten en sensorlayout voor ADAS systemen. De gespierde heupen, geïnspireerd op die van de NIO EP9 supercar, onderstrepen zijn dynamische karakter. 

Het interieur van de ET5 is geheel in lijn met het designconcept van NIO dat is gericht op het creëren van een ‘tweede woonkamer’. Dit uit zich onder meer in de toepassing van hoogwaardige en duurzame materialen waaronder Clean+ Sustainable Fabric dat is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Het innovatieve materiaal draagt niet alleen bij aan een ontspannen ambiance, maar verbetert ook de akoestiek in het interieur. Het sculpturale dual-layer design is onder meer terug te vinden in de manier waarop de slimme onzichtbare ventilatieopeningen zijn geïntegreerd in het dashboard. De frameloze soft-close portieren, de auto flush deurgrepen en de digitale sleutel maken in- en uitstappen zowel gemakkelijk als een feest voor het oog.

Ook deze meest recente NIO tot nu toe heeft de kenmerkende PanoCinema-cockpit. Centraal in dit meeslepende, digitale interieurconcept staan het centrale 12,8-inch AMOLED-display en een 10,2-inch HDR-instrumentenpaneel met haarscherpe graphics. De geheel nieuwe, in 256 kleuren in te stellen sfeerverlichting en het Dolby Atmos 7.1.4 surround sound system maken het unieke entertainmentconcept compleet. 

De NIO ET5 is voorzien van de nieuwste assisterende rijfuncties. Met NIO Aquila Super Sensing en NIO Adam Super Computing biedt de elektrische sportsedan een veilige, semi-autonome en intelligente rijervaring onder alle omstandigheden tijdens het rijden, parkeren en verwisselen van de batterij.

De NIO ET5 accelereert in 4 seconden van 0 tot 100 km/u, en door het krachtige, in eigen huis ontwikkelde NIO-remsysteem met remklauwen van gegoten aluminium en 4 zuigers bedraagt de remweg van 100 km/u tot volledige stilstand slechts 33,8 meter. Met een zeer lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0,24 en de efficiënte elektrische aandrijflijn van de nieuwste generatie (met silicon carbide-voedingsmodule) reikt de WLTP-actieradius van de ET5 tot 456 km met de 75 kWh Standard Range batterij en tot 590 km met de 100 kWh Long Range batterij. 

NIO Subscription, BaaS, koop of lease 

De NIO ET5 is standaard zeer rijk uitgerust. De compacte NIO is niet alleen te configureren met twee verschillende soorten batterijen, maar ook vier verschillende interieurthema’s, drie soorten lichtmetalen velgen en 9 carrosserielakken, variërend van First Light Kiss tot Sunbathe Yellow. Optioneel verkrijgbaar zijn onder meer het Comfort Package (voorstoelen met zitkussenverlenging, ventilatie en verwarming, stuurwielverwarming, een verwarmde achterbank en een intelligent geursysteem), remklauwen in Dynamic Airglow Orange, NOMI Mate (de intelligente digitale assistent) en een elektrisch wegklapbare trekhaak. De NIO ET5 heeft een trekvermogen van 1.400 kg ongeacht de gekozen configuratie. 

NIO biedt de ET5 op verschillende manieren aan om users een maximale keuzevrijheid te bieden. De ET5 is dan ook leverbaar inclusief de batterij of in combinatie met een Battery as a Service (BaaS) abonnement waarbij de batterij wordt gehuurd en kan worden gewisseld in de revolutionaire NIO Power Swap Stations. In Nederland zijn al meerdere stations operationeel. Het wisselen van de batterij, inclusief energie, is geheel gratis tot eind 2023. 

NIO biedt naast zakelijke leasing verschillende abonnementsvormen aan, waaronder het maandelijks opzegbare NIO Flex Subscription voor nóg meer gemak en flexibiliteit. NIO Subscription biedt looptijden van 1 tot 60 maanden. Deze abonnementsvorm is geheel ontzorgend, waarin onder meer toegang tot de batterijwisseltechniek, onderhoud, verzekering, afschrijving én haal-breng service zijn inbegrepen. 

Indien gewenst kan de ET5 eveneens op traditionele wijze worden gekocht. De NIO ET5 heeft een consumentenadviesprijs vanaf € 50.700, in combinatie met het BaaS-abonnement en € 62.700, inclusief batterij.  Dit zijn Nederlandse prijzen. Prijzen voor België zijn er nog niet.

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!