Audi lanceert car plant in samenwerking met Daniel Ost

DoorJens Mommens

23 maart 2023

Hebben we in de toekomst een plant in de wagen? Als het van Audi afhangt wel. Voor de vernieuwde Audi Q8 e-tron ontwikkelde het merk een absolute primeur: de car plant. Met deze innovatie spelen ze in op de behoefte van bijna één op de vier autobezitters (24%). Zij willen graag wat meer natuur in de wagen. Dat blijkt uit een onderzoek van Audi bij 2.000 Belgen. Voor de realisatie van dit unieke concept werkte Audi samen met de Belg Daniel Ost, dé internationale referentie op het vlak van planten en bloemen.

Een wagen is al lang niet meer een puur functionele tool om iemand van A naar B te brengen en wordt steeds meer gezien als tweede huiskamer waarin we graag vertoeven en veel meer doen dan enkel autorijden. We telefoneren (28%), eten (19%) en slapen (7%) er ook in. Daarnaast vindt bijna driekwart van de Belgen (73%) sfeer in de auto belangrijk. En meer dan zes op de tien respondenten (62%) vindt het belangrijk dat hun wagen persoonlijk is vanbinnen. Maar hoe persoonlijk zijn onze wagens momenteel?

Dit zijn de meest voorkomende personalisatie-items bij Belgen:

  • Hanger(s) aan de spiegel (13%)
  • Eigen matjes (11%)
  • Kussens/dekens (9%)
  • Zonnewering (8%)
  • Heiligbeeldje/kruisje/amulet (7%)

Natuur in je wagen

Natuur in je wagen, het klinkt surrealistisch of futuristisch. Toch ziet 43% van de jongere bestuurders (≤34 jaar) dit zitten. Bovendien is een plant in de wagen gezond: ze zuivert immers de lucht. Audi ontwikkelde samen met toonaangevend bloemenhuis Daniel Ost de eerste car plant ter wereld waarbij duurzaamheid een belangrijke dimensie toevoegt aan creativiteit en design. De vier ringen vormen de basis van het design waarop een plantenhouder wordt gemonteerd. Met dit Belgische design, vervaardigd uit gerecycleerd petg materiaal (Glycol gemodificeerd Polyethyleen Terephthalaat), wordt Audi letterlijk en figuurlijk nog groener dan voorheen.

Sofie Luyckx, woordvoerster Audi België: “Tot hiertoe hadden we enkel een plant in onze concept cars die een visie van de designers zijn op de (verre) toekomst van premium mobiliteit. Bij Audi zijn we progressief en brengen we die toekomst nu al in de wagens. Een wagen is net zoals een huiskamer en daar hoort ook de inrichting bij. Met de expertise van Daniel Ost zijn we er in geslaagd de natuur naar binnen te brengen in een wagen. De car plant is een primeur in de auto-industrie.”

Yann Callaert, CEO van Daniel Ost Group: “Al meer dan vier decennia maken we bij Daniel Ost verschillende creaties voor binnen- en buitenland. De vraag om een car plant te ontwerpen hadden we nog nooit eerder gekregen, maar we namen deze uitdaging met veel plezier aan. We zijn trots op wat we samen met Audi hebben kunnen verwezenlijken.”

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!